Category Archives: Hälsoundersökning

Hälsoundersökningserbjudande i september: nybesök -200 kr.

En del i min verksamhet är att göra hälsoundersökningar och jag tycker att det är väldigt spännande. Det är som ett detektivarbete, där det du/klienten berättar ger mig ledtrådar. Där vi ritar din karta och söker efter hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt – även när det är diffusa symtom eller konstiga reaktioner.

Svarta siluetter av träd mot en grå himmel.Låter det luddigt? Det är det. För kroppen signalerar ofta länge, från början rätt lågmält och lyssnar vi inte då så blir det lite ljudligare. Ignorerar vi det, så blir det allt tydligare. Om vi ändå inte bryr oss om kroppens signaler, så kan den skrika rakt ut. Till slut få oss att ligga ner. Tro mig, jag kom inte upp ur sängen. Men jag kunde inte lyssna innan dess.

Vad började det med egentligen? Minns vi det? Inte säkert. Det gäller att sakta nysta upp och reda ut, kanske har kroppen inte krisat så länge. Då kan det kännas lite tydligare. Men har symtom för symtom adderats och ackumulerats, då kan det kännas lite värre. Som att man har kört fast.

Men se det som att kroppen består av kugghjul. Hundratals, som kuggar i varandra för att snurra (jag älskar den här liknelsen och drar den jämt), så som organen ska fungera ihop. Och om vi inte ger dem rätt förutsättningar för smörjning och att de rullar lätt, så kan de börja gnissla. Påverka varandra. Som en dominoeffekt, nästan. Det gäller att hitta det där första gnisslande kugghjulet – vilket var det nu igen…?

Mycket av det vi äter och dricker sägs vara bra i reklamen. (Kom ihåg att de också vill sälja, så det gäller att vara selektiv.) Men insidan på våra kroppar säger kanske tvärtom. Kugghjulen börjar rosta, gnissla och krångla, det snurrar inte lika fritt och lätt men känslan är… diffus. Var ska jag börja? Det kan kännas som en djungel, inte minst för att allt handlar om “hälsa” och för att alla ropar att de har den bästa lösningen. Men vi måste nog tänka till lite grann.

Turkosa vattenglas med filtrerat vatten i.Det handlar om något så enkelt – och så svårt – grunderna i vår livsstil; sömn, vila, mat och vatten. Äter du bra, det som är rätt för just din kropp – din blodgrupp? Dricker du tillräckligt med vatten för att ditt blod ska må bra, flyta fint? Mycket handlar om blodet. Många av våra sjukdomar handlar om hjärta och kärl. Tillfällighet? I don’t think so.

Jag utgår ifrån min egen sjukdomstid, men alla ska såklart inte göra som jag. Alla har inte samma väg ut ur problematiken. Under min fantastiska utbildning till Funktionsmedicinsk Näringsrådgivare lärde jag mig att ta hänsyn till personen, till fysiken och psyket, till känslor och var personen befinner sig i livet – allt kan spela in. Allt kan vara ledtrådar. Allting påverkar oss. Allt. Så vi utgår från dig. Vem du är.

✽ ✽ ✽ ✽ ✽ ✽ ✽ ✽ 

Bokning + besök i september 2017 = 200 kronor rabatt

Så, som en “höstpresent” under september månad vill jag ge Dig
en möjlighet att göra en första undersökning, ett nybesök, till priset för ett återbesök: 850 kronor (nybesök ordinarie pris 1050 kr) för att komma igång, ett första steg in på en ny väg mot hälsa, kanske?

✽ ✽ ✽ ✽ ✽ ✽ ✽ ✽

qma hälsoundersökningFör 850 kronor får du 1,5 timme av min tid och full uppmärksamhet. Jag ställer frågor och du svarar, så att jag kan hjälpa dig. Vi gör en mätning med QMA av din näringsstatus och går igenom den, som utgångspunkt. Vet du din blodgrupp, så får du en lista med rekommenderad kost – annars blir det generella råd – vi gör det vi hinner under din tid.

Utifrån det besöket avgör du om du vill komma åter eller fortsätta på egen hand. Men min ambition är att du får tips och råd att ta med dig hem, så att du kan tänka lite annorlunda och skapa goda förutsättningar för din kropp. Dina kugghjul. Din fina insida. (Önskar du börja med kosttillskott, föreslår jag åtminstone en uppföljning på en timme för 850 kronor efter en månad, eftersom det är potenta tillskott som inte bara bör ätas utan koll på vad som sker inuti.)

En kontakt.Vill du komma i kontakt med mig kan du skriva via detta kontaktformulär och…

…vill du boka tid för nybesök kan du göra det här.  Hoppas att vi ses, kanske som första steget på din nya resa in i framtiden? ✽

Varmt välkommen!

// Kram Linda

“Hur ser det då ut när du är 50?”

Jag fick en fråga härom dagen som fick mig att haja till och sen tänkte jag inte mer på det, trodde jag… men det fastnade tydligen i mig, för det flimrade förbi med jämna mellanrum när jag diskade eller stod i duschen. Eller nåt annat. Du vet, när tankarna har en tendens att drifta iväg.

Det var vid lunchtid på ett av mina extrajobb som jag satt ner och åt. Inte helt ovanligt, det händer i stort sett samma tid och på samma plats varje pass, inte heller var det ovanligt att jag hade med mig min “pillerburk”. Helst tar jag mina kosttillskott till varje måltid.

Kosttillskott, kapslar och tabletter i en handflata.Jag har varit svårt “sjuk”. Inte diagnostiserad (tack och lov), men med så grav näringsbrist och problem i kroppen att jag idag är genuint tacksam över att det hittills har gått så pass bra som det har gjort. Kroppen är sannerligen det största miraklet av alla. Men jag har ätit mängder av tillskott för att bygga upp min kropp igen, sedan sommaren 2012.

Där brukar folk rygga tillbaka, men jag KÄNNER hur det har förändrat min kropp – mitt liv. Det här är ett nytt liv, i allra högst grad. Om framtiden vet jag inget, men jag vet varifrån jag kommer och… det var inte kul. Smärtan,  utmattningen, magen som var i uppror, matintoleranser, leverns avgiftning, sockermissbruket… nej. Och jag behövde ingen diagnos för att veta att jag mådde sk*t. Jag behöver inte heller en diagnos för att känna att jag mår bättre idag.

Mitt hma-test från januari 2000.Dock har jag INTE ätit planlöst, jag har inte gissat och tagit “en av den och en av den” för att jag kanske behöver det. Aldrig i livet. Jag har gått till kunniga terapeuter, mätt min näringsstatus med QMA (frekvensmaskin) och gjort en HMA (hårmineralanalys) för att se vilka näringsämnen just min kropp önskade.  Och i mitt fall var det väldigt mycket. Men jag VILLE göra det, för chansen att jag skulle kunna må bättre.

Och det vill jag fortfarande. Det är därför jag jobbar med att hjälpa andra idag.

(Ska du satsa på dig själv och din kropp, så gå till någon som kan. Inte bara någon som tycker att det är “kul”, gör dig själv tjänsten att gå till någon som har utbildning. Ta reda på vad just du behöver. Och hur näringsämnen fungerar – eller inte – ihop med varandra, det är ett stort ämne…)

Vi har alltid alternativ. Vi kan alltid säga “jag vill inte” eller “jag orkar inte” eller “jag är inte intresserad” eller “jag tror inte på det”. Vi har alla alltid rätt till våra personliga åsikter, jag skriver inte det här för att övertyga någon annan. Det räckte för mig att känna i min kropp och läsa om hur cancer, diabetes och demens ökar lavinartat. Jag VILLE styrka min kropp. Otvivelaktigt.

20161205-matbok-4-picknick-resmatI alla fall. Jag satt alltså där i godan ro och åt min för dagen medhavda matlåda – utan att behöva värma den i någon av de otaliga mikrovågsugnarna (javisst, jag har knåpat ihop en fjärde matbok om picknick och matlådor utan gluten) – och hade ett härligt sällskap. Det händer också varje lunch, ett riktigt guldställe att jobba extra på.

Nåväl. Min kollega såg min pillerburk, att jag tömde den på ett antal (kanske 10 stycken?) och tog dem i anslutning till måltiden. För att hjälpa och stötta matsmältningen, binjurarna, ämnesomsättningen, sköldkörteln, blodet… ja, de har ett syfte var och ett av dem – men de jobbar bäst tillsammans. Det är vad man kallar synergieffekt. Hon såg på mig, frågade lite försiktigt vad det var och jag svarade. Då säger hon det som jag sedan kom att tänka på lite då och då.

“- Hur ska det då se ut när du är 50 år?”

Jag förstod direkt att hon syftade på att med tiden kommer det ju ännu mer piller och mediciner och hur ska det då se ut om det är så HIMLA mycket redan nu…?

Svarta siluetter av träd mot en grå himmel.Och det är ju egentligen rätt tänkt. Och ändå så snett. För, vi har ju en sorts bild av hur livet ska se ut. För att inte tala om ålderdomen. Som att vi förväntar oss att det ska bli smärta, sjukdom och demens. Som om det vore naturligt. Det är det inte. Bara för att många hamnar där. Om vi vill kan vi hjälpa kroppen på många sätt, för att stärkas och balanseras. Det behöver inte alltid vara med kosttillskott, men tro mig – de kan göra något som känns som ett under. Och allt kan inte räddas, men det går väldigt fort att rasera med dagens livsstil. Vi kan strunta i allt, men varför skynda på åldrandet?

Det handlar inte om att kränga tillskott. Det handlar – för mig – om att kunna förmedla ett sätt att leva för att förlänga livet och det goda med det. Visst, jag är ärlig med att man bör välja till och från vissa saker att äta  eftersom kosten är grunden, bränslet. Det vi bygger våra kroppar av. Att vi bör undvika att skapa inflammatoriska processer. Det gäller att fråga sig själv vad det är värt. Att hitta nya goda saker.

kanelbulle med pärlsocker_Jag har pratat en del med äldre människor runt 80-årsstrecket och för att vara diplomatisk kan man väl säga att “det är svårt att lära gamla hundar sitta”… man vill “unna sig”. När man ändå är så gammal. Varför göra det ännu svårare när de inte mår bra? undrar vän av ordning, fast jag har förstått att det inte är lika lätt för alla att faktiskt göra en förändring. Men, senast när vi pratade hade det gjorts förändringar för att det “inte är värt att må så dåligt” som man gör av socker och gluten. Bingo. Inte för mig, utan för deras hälsa. Ett bättre liv.

Det känns underbart att kunna få människor på andra tankar, möjligheten att kunna introducera en kost som stärker och förklara vad som raserar. (Det vi ofta äter varje dag, tyvärr.) Så jag äter gärna mina kosttillskott, för jag vet att de ger mig stöd. När min kropp är i bättre balans kan jag dra ner på dem. Jag rekommenderar mina klienter det de behöver (allt är individuellt) och trivs med att kunna hjälpa. Bara det är jag så jäkla glad och tacksam för.

Vad jag svarade på hennes fråga? Jag är glad att jag fann mig, för det finns inget jag hellre hade svarat. Så är det sällan i stunden. men det var väl bara så naturligt.

“-Nej nej, då är det inte så många. Det är därför jag äter dem nu.”

Den som lever får se… men det är min ambition.

Jag önskar dig en fin vecka.

// Kram Linda

Jag TÄVLAR UT en hälsoundersökning.

Ja, jag känner att det nu är dags att TÄVLA UT en hälsoundersökning – ett nybesök på 1,5 timme till ett värde av 1050 kronor – för dig som vill lära dig mer om vad du kan göra för att ta hand om just dig. Passa på att kickstarta din höst med fokus på balans och hälsa

gyllene höstlövTävlingen pågår i vecka 36 (måndag 160905 t.o.m fredag 20160909) och för att delta:
* Gilla inlägget, här eller på Facebook (men observera: att det gäller alltså inte “gilla och dela“, då detta är en tävling och inget lotteri. Det är viktigt det här med lagar och regler.)
* Skriv en (kort) motivering till varför just du vill vinna denna hälsoundersökning för egen del: du kan skriva på Facebooksidan Mitt Nya Liv, som ett meddelande (mejl) eller via detta kontaktformulär.

* * * * * * * * * * * 

Jag kommer utifrån motiveringarna att utse en vinnare som presenteras
här på hemsidan under måndag 12/9.

Vi träffas för denna hälsoundersökning på Södermalm i Stockholm eller i Märsta (vinnaren väljer) senast december 2016, när det passar oss båda.

Eventuell resa till besöket får dock vinnaren stå för själv.

* * * * * * * * * * * 

qma hälsoundersökningDet här är en chans att vinna en mätning för få veta mer om sin näringsstatus (så här såg det ut för mig…) och få tips för att gå vidare. Det du berättar för mig är viktigt för min vägledning. Jag lyssnar till bakgrunden och ger råd för framtiden.

Och jag utgår från varje individs förutsättningar. Det innebär att jag ger förslag på förändring av livsstil men är samtidigt relativt restriktiv med att ge råd om kosttillskott, eftersom jag gärna vill följa upp det som sker i kroppen över tid. Jag har respekt för bra kosttillskott. Vill du som vinner gå in i behandling, kan jag rekommendera tillskott så att vi gör uppföljning över tid.

* * * * * * * * * * * 

Men, det blir en mätning av din näringsstatus.
Jag ger individuella kostråd, så det är en stor fördel
om du vet vad du har för blodgrupp.

* * * * * * * * * * * 

Så, vill du tävla…?
GILLA gärna inlägget här och/eller på Facebook, KOMMENTERA här (eller
på Facebook) kort varför just du skulle vilja vinna – men ‘gilla och dela’ inte
(eftersom det tycks vara ett olagligt lotteri).

Närbild på en orange lilja.Vill du uppmärksamma en vän på tävlingen, så kan du skriva personens namn i kommentarsfältet på Facebook (dela dock inte på någon annans sida). Det är viktigt att reglerna följs, eftersom tävlingen kan tas bort eller sidan stängas ner annars… och det kan ha ändrats, men jag tar hellre det säkra före det osäkra.

Nu kan du iallafall tävla om en hälsoundersökning (här) – vi kanske ses!

Lycka till!

// Kram Linda

Kvinnor, vi är fantastiska.

Imorgon är det 8 mars, den Internationella Kvinnodagen. Jag brukar nog inte göra nåt större väsen av det, men i år har jag gett mig tusan på att hylla Kvinnan. För att jag är så makalöst imponerad av så många av er. Kapaciteten som finns där inom er. Fokuset. Inställningen. Viljan att förändra.

Två händer, vars fingrar formar ett hjärta.Prins Daniel sa härom dagen att “Ni kvinnor är en urkraft” och det tycker jag med – oavsett om man har fött barn eller ej. Ju fler kvinnor jag möter, desto mer överraskas jag av beslutsamhet, vilja och mod. Det är upplyftande, motiverande och glädjande. Det handlar om att ta ansvar och saker i egna händer.

Jag får möjligheten att möta så fantastiska kvinnor och jag imponeras av den styrka ni bär med er. Även om ni inte alltid är medvetna om den själva. Ni är många som ger mig en tro på kraften och styrkan inom oss, förmågan att skapa nya förutsättningar och förändra för en bättre och mer hälsosam framtid. Det vill jag lyfta fram idag, för morgondagen. För framtiden.

qma hälsoundersökningStort tack till dig som kommer till mig för en hälsoundersökning och säger “nu räcker det, jag vill förändra mitt liv” och ger mig förtroendet att få vara med på din resa. Den som ska ta dig framåt, inte exakt så som jag har gjort min eller som någon annan skulle göra sin – du gör din personliga resa.

För vi har alla en ryggsäck med oss, med upplevelser och erfarenheter. Packning från förr, ända från våra tidiga år till det ögonblick vi möts. Allt du har varit med om formar den du är. Sedan kan vi välja nya vägar eller trampa runt i gamla spår ett tag till, men sökandet efter balans är i fokus. Som målbild.

brinnande röttDet handlar om att ta hänsyn till helheten. Vi kan inte komma vidare på samma sätt om vi glömmer bort vissa delar. Jag brukar likna kroppen vid många kugghjul på insidan. Vi vill att de ska snurra tyst och smärtfritt, men om ett börjar rosta, gnissla, hacka och påverka de andra…? Var finns orsaken? Vi måste börja med det underliggande problemet.

Tack till dig som kommer med lite lättare steg andra gången, som nästan dansar fram för att de (relativt) små steg som tagits framåt upplevs som en stor skillnad mot hur det har varit under många år – men det är du som har gjort resan själv. Vem som helst kan ge och få råd, egentligen, men när vi genomför förändringen och känner skillnad är det nästan ett… hallelujah moment?

Ett hjärta av gräs.Tack även till dig som inte har kommit åter igen. För det händer också. Du eller jag (eller båda) har känt att “här kommer vi inte riktigt vidare” och det är lika vackert så. Alla ska inte komma till mig, vi passar inte alltid varandra. Så enkelt är det. Ibland är det personkemi som inte stämmer, andra gånger  är det ekonomi som brister eller motivation som saknas. Det är som det ska vara och jag lär mig av det också. Så tack.

Tack till dig som går i mina yogaklasser. Som lägger ner tid, energi och kärlek på dig själv – ibland bara på att ligga ner och andas. På att lyssna in och slappna av, släppa prestationen helt och ladda batterierna för att kunna möta dem du har omkring dig med ny energi. För att du känner efter och anpassar dig efter din kropp, slutar köra över signaler och bara “göra”.

Yogastudion på Saturnus Friskvård i Märsta.Du som kommer för att fånga upp andningen i en grupp, andas långsamt och djupt för att lugna kroppen ner på cellnivå. Syresätta dig maximalt och släppa spänningar, kunna sänka blodtryck och stresshormoner i blodet. Det är en ynnest att sitta framför er med det fina förtroendet och omöjligt att inte känna stor tacksamhet. Det känns vackert.

Tack för att jag får möta er. Det här är en fin del av livet. Energier och människor som möts, som snuddar vid varandras liv en liten stund.

Jag önskar dig och alla andra en riktigt fin kvinnodag imorgon!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Dags att fokusera på din hälsa nu? Jag vill hjälpa dig på det sätt jag kan.

Som ett erbjudande för att fira Kvinnodagen, erbjuder jag att lämna 10% rabatt på 2 (två) st hälsoundersökningar (1 st nybesök 1,5 timme á 1050 kr + 1 st återbesök 1 timme á 850 kronor) = totalt 1700 kronor (istället för 1900 kr).

Då gäller följande: att boka in ett nybesök före söndag 20/3 2016 (vi kan ses efter 20/3, men en första bokning bör göras innan dess) och göra ett återbesök senast 16/6 2016, så att vi hinner ses och mäta näringsstatus samt följa upp före sommaren. (Det bör gå 4-5 veckor mellan våra möten, men du har till 16 juni på dig.) De 1700 kronorna betalas vid första besöket. Vad som ingår? Mätning av din näringsstatus, kostråd för din blodgrupp och övriga livsstilsråd – baserat på dina näringsvärden. Kostnad för eventuella kosttillskott tillkommer. Intressant? Du kan boka tid här. Välkommen! (Frågor kring detta? Kontakta mig här.)

Det är förvisso Kvinnodagen, men detta erbjudande gäller både kvinnor och män.

Notera att jag tar emot både i Sthlm (Södermalm) och i Märsta, när du väljer tid.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Och jag vill passa på att sända en särskild hälsning till en fantastisk Qvinna som fyller 40 fina år just imorgon; gratulerar med stora kramar, Susann!

// Kram Linda