Ljuvliga julklappstips för hälsan.

Kandelaber med fem tända ljus.Kall, mörk novembermorgon. Finns det något ljus i mörkret…? Jajamensan, här kommer lilla tomtenissan med tips på snälla julklappar till dem du tycker om. Tänk att det inte är så himla lång tid kvar till jul, var det inte midsommar nyss?!

Men det är alltid bra att vara ute i god tid, så att panikångesten slipper flåsa en i nacken där man plötsligt står i knökfulla butiker med svettiga tjocktröjan på och fina men krisande barn intill. Nej, nu är det den samlade yogin i mig som talar och säger “ta det lugnt”… jag har nämligen några  hälsosamma och stärkande förslag.

Och det är inte vilka idéer som helst, det är saker och händelser som syftar till att främja och balansera hälsan. Årets julklapp, månne?

Bild på Euro vattenrenare för köksblandare.Vattenrenare, till exempel. Läs gärna mina inlägg om vårt dricksvatten idag i “varför vattenrenare? därför.“, så kommer du kanske tycka att det är en rätt klok investering.
Vet du mer vad som är så klokt? Priset på dem!
“Euro” för kökskranen på bilden nedan får du för bara 595 kronor och den levereras i en liten papplåda – perfekt att slå in i juligt mönstrat papper eller ett vitt med röda snören! Läs mer om vikten av vatten och de de olika modellerna som finns, så hör du av dig om du är intresserad, okej…?

* Nästa julklappstips är ett presentkort på en enskild yogisk session för att hitta personlig yoga, en hälsoundersökning eller individuell kostrådgivningKanske en termin Medicinsk Yoga i en klass med andra utövande yogisar?

Mathjärtan gjorda av stekta linser.Vore inte det kalas? Att få koncentrera sig på sitt eget välmående, hitta det som passar för just den personen och chansen att skapa ett lugn omkring sig eller inuti?  Kanske ska personen ifråga själv få välja vilket av dem hon/han vill prova på eller behöver…?

* Mitt tredje tips är en plats på vår kostkurs – “Mat för mig, kanske för dig när vi drar igång på ny kula i vår! Kursen hålls i Stockholm eller Märsta för 1000 kr per person eller 300 kr per tillfälle (fyra stycken, ett per månad).

En tallrik med färgsprakande, läkande kost.Känner du någon som vill lära sig mer om sin kropp och dess funktioner, samt hur kosten inverkar på alla processer? (Det är liksom lite roligare om personen vill, och inte bara behöver gå…) Eller så kan du köpa ett första steg, så väljer personen ifråga själv om han/hon vill fortsätta…

* Mina sista, men definitivt inte minsta, tips är – ekologisk hårvård i form av John Masters och ekologisk hudvård från Moonsun.

Jag har sagt det förr och säger det igen – din hud är perforerad med små små hål, även ditt huvud. Och hårstrån är som “sugrör”. Använder du schampo och balsam som innehåller till exempel parabener så tänk gärna om. Var rädd om din kropp och ge den det snällaste du kan uppbringa, både i hudvård och hårvård. Det är den totala belastningen som påverkar oss mest, många bäckar små… du vet.

John Masters schampo rosmarin och lavendel.Läs gärna mer om John Masters produkter.
De flesta sorter jag har passar för alla hår, är drygt och – ekologiskt (dessutom behöver/bör du bara tvätta håret max tre tillfällen per vecka – det är allra snällast mot håret, säger min frisör Sussie på  Omtanke). Hon är förvisso mammaledig till lilla Hedra just nu, men hon vet ändå massor om sånt!

Så, vill du slå till på något av dessa julklappstips, sprida välmående och hälsa omkring dig? Du hör av dig via detta kontaktformulär, så skickar jag med Posten eller möter upp dig!

Rött stenhjärta med texten "Omnia vincit amor" - kärleken övervinner allt.…och även om jag vill tipsa om det som ligger nära mitt eget hjärta, känns det ännu som att julen är långt borta. Tids nog kanske stressen ramlar över oss och vi märker att vi springer mellan alla “måsten och borden”… så, andas några långa djupa andetag, finns din plats i tillvaron och hitta din balans. Stå stadigt där du är. Och ha en fin dag.

// Kram Linda

Comments are closed.