Flera klienters egna “resor”.

Idag återkopplar jag till det tidigare inlägg jag skrev och frågade vilka ni läsare var. Jag fick många fina svar och en önskan:  om någon av mina klienter kunde berätta om sina resor, för att höra mer hur de gjort…?

Jag fick ett långt, fint svar från Paul som jag publicerat i ett inlägg. Men nu kommer det fler berättelser från andra, som också de vill ge sin syn på hur de känner och tänker. De flesta av dem jag jobbar med är uppe i sina “processer”, men även om de inte kan se i backspegeln – ännu – så delar de generöst med sig av var de står idag. Tack för det!

Ett hjärtformat rädisblad, med brun jord som bakgrund.De betonar även vikten av att göra sin förändring i sin egen takt. Inte i min takt eller din takt, utan i den som passar för en själv – och det är det första steget att lyssna inåt och anpassa sig efter sig själv. Vilket kan vara en resa i sig. Att varken tvinga och pressa framåt – “för att jag måste bli klar nu!” – eller för den delen heller helt spåra ur, bli lat och bara ursäkta sina mindre stärkande val och handlingar…. inte sant?

Vi kan definitivt välja bra eller dåliga saker för oss, men bör inte slå på oss själva när vi gör det ena eller andra. Tyck om dig själv, och gör du inte det så börja – där… med en stilla tanke på att skapa en god relation till dig själv. Din egen bästa vänLivet är en skola och det där är en svår (“ovan) balansgång, kan jag också tycka… speaking of egen erfarenhet.

Nåväl. Här är iallafall ytterligare tre fantastiska och starka kvinnors ord om sina förändringar, som jag vill dela med mig av; Lena, Eva och Gunilla!

* * * * * * * * * * * * * * * *

Ett hjärta format av repat, grönt gräs.

”Jag har alltid försökt tänka på att äta ”bra” men inser nu när jag fått mer kunskap genom Lindas kostkurs, medicinsk yoga och kost– o hälsorådgivning att jag hade för få pusselbitar för att lyckas bra. Det är ju många saker som påverkar hur vi mår, kost, stress, motion och arvsanlag.

Det är ju oftast först när vi inte mår bra som vi kanske kommer till skott och försöker förändra vårt beteende. 

Jag inser nu med hjälp av Linda, att jag inte tagit hand om mig och min kropp som jag mår så mycket bättre av. Av henne har jag fått så många fler och viktiga pusselbitar för min hälsa.
Jag märker förändring även om det tar tid och tålamod att försöka bygga upp något som under lång tid inte blivit så väl omhändertaget. Och det är viktigt att inte pressa sig själv och tro att man kan förändra sig i allt på en gång.

Jag behöver och har försökt göra så att ta till mig några saker i taget och inte ge mig dåligt samvete när jag unnar mig mindre nyttiga saker eller faller tillbaka i gamla spår. Jag tycker det också är intressant hur jag nu mer kan känna av vad jag inte mår bra av att äta men ibland gör jag det ändå.

Om det beror på att jag är mer medveten och lyssnar på kroppen eller/och att kroppen reagerar mer nu när jag oftare äter det som får mig att må bra. Förändring kräver kunskap, motivation och att vilja sätta sin hälsa i fokus vilket jag verkligen gjort med hjälp av Linda. Tack för det!” (Lena, 53 år)

* * * * * * * * * * * * * * * *

Ett hjärta ritat i ljus sand på en sandstrand.

“Hej Linda, jo förändringar har jag känt av.
Tydligast är att jag har fått tillbaka min lust, dvs jag vill en massa saker och orkar ta itu med livet och och känner mig starkare.

Känner också mig mer harmonisk och har därför lättare att ta mig
en lugn stund då o då bara för att njuta.

Summan blir, att jag har fått ett helare liv, mer glädje, mer styrka
och även lugn, allt känns mer balanserat. Kram.” (Eva 68 år)

* * * * * * * * * * * * * * * *

Ett hjärta format av röda vinbär.

“Jag tycker inte någon ska tveka att kontakta dig!
Jag fick så fint stöd när jag behövde det.

Jag kan inte säga att jag gjort någon specifik förändring, men jag försöker bromsa upp då och då och ta till mig de ord,
råd och yogaövningar jag fått.
Det tar tid och det går upp o ner, precis som du sa.

När det känns tuffare ibland är bara vetskapen att ni båda på Saturnus friskvård finns där lugnande.
Sen kanske jag inte ens kontaktar er, men jag vet att ni svarar om jag hör av mig o det är toppen. 

Lycka till med allt vad du gör!” (Gunilla, 43 år)

 * * * * * * * * * * * * * * * *

…ja, vad säger man? Jag är så glad för deras skull. För att det arbete de lägger ner faktiskt ger positiva resultat, men främst för att det visar på att fler av oss kan må bättre – bara vi vet hur!

Ceriserosa Löjtnantshjärtan på rad, med gröna blad i bakgrunden.

Dessa tre kvinnor har gjort sina egna insatser, med hjälp av vissa verktyg och ska vara stolta över sig själva, tycker jag. De har nya infallsvinklar och grepp när de behöver det… är inte det vad resan handlar om? Att känna och inse att “jag kan göra mer för mitt eget välmående än jag möjligen trodde”…? Jag tror det. 

Sätt och metoder att hantera sitt eget liv, om och när det inte känns som helt på topp. Att kunna vända skutan på egen hand.

Vill du bidra med din resa hittills (om vi har gjort den tillsammans) och stärka andra i att det går att göra en förändring? Du behöver inte ha hunnit så långt, men du kanske vill dela med dig ändå om hur du känner just nu? I så fall får du gärna mejla mig via detta kontaktformulär.

Jag önskar dig en fantastisk dag!

// Kram Linda

Comments are closed.