Det kom ett mejl en dag…

Ja, en dag i mitten av augusti kom det ett meddelande från en kvinna som som jag hade fått mejl från tidigare, men aldrig träffat på riktigt. Det stod:

* * * * * * * * * * * * * * * * *

“Hej kära underbara Linda ❤❤❤

Det är snart ett år sedan jag skrev till dig om mina sjukdomar.

Din sida har hjälpt mig så otroligt mycket 🙂
Jag har tappat nästan 30 kg och mår så mycket bättre. 

Min tarmsjukdom, astma och fibromyalgi är mycket
bättre tack vare din hjälp. 
Tack snälla Linda för att du delar med dig av dina erfarenheter på nätet. 

Kram Sandra!! ❤❤❤

* * * * * * * * * * * * * * * * *

Eh… oj. Tack själv. Kände jag. Tack för att du skriver till mig, helt oväntat och för att du gett dig själv möjligheten att må så mycket bättre. Tack för att jag får veta och vara delaktig i din förändring – jag hade ju ingen aning! Aningen omtumlad mindes jag hennes långa mejl från augusti förra året. Hon skrev från andra sidan av landet, om hur dåligt hon mådde och radade upp ord som Ulcerös kolit, kortison, Citodon, magsår, övervikt, trötthet, sömnsvårigheter, fibromyalgi, astma och värk i kropp/leder. Jag kände med henne, men kunde bara kort tipsa om vissa saker på avstånd.

Så damp dessa glada meddelanden ner i min inbox nu. Det var helt oundvikligt att uppleva hennes positiva känsla genom skärmen. Jag funderade lite och frågade vad (vilken information) – lite mer specifikt – det var hon hade hittat på min hemsida som hjälpt henne. Svaret jag fick var:

* * * * * * * * * * * * * * * * *

Läkande kosten har hjälpt mig mycket, vad du väljer att äta och dricka och vad du undviker att äta och dricka.

Gärna i mitt kök och sällan i mitt kök.

Tillsatser att se upp med, sen allt om hälsan 🙂

Hela hemsidan är otroligt bra men de här bitarna har hjälpt mig otroligt mycket. Jag kastade ut min mikrovågsugn förra året, steker bara i järnpannor och använder inga plastredskap att steka med längre 😉

En del vänner och släktingar tycker att jag och min familj
har blivit helt knäppa… men jag bryr mig inte vad andra
tycker och tänker om mig 😉

Vi har astma alla i familjen och vi har blivit mycket bättre
från den också 🙂

Ha det bra underbara Linda, sköt om dig, vi höres säkert igen.

kram ❤❤❤ 

* * * * * * * * * * * * * * * * *

Vad kan jag säga? Jag tackade först och främst för att hon meddelade mig allt detta och jag såg på fotona hon skickade, hur glittret i hennes ögon var den stora skillnaden, förutom de 30 kilona som rasat. Glädjen. Hon avslutade med att skriva:

* * * * * * * * * * * * * * * * *

“Jag mår så bra tack vare att jag hittade din hemsida på nätet!!
Du har lärt mig så mycket. Tack snälla Linda ❤❤❤ 

* * * * * * * * * * * * * * * * *

Och vad vill jag nu säga med detta? Att jag är bra, att jag är den enda som kommit på det här, att jag kanske borde få en medalj för att jag skriver om såna här saker på min hemsida om “mitt nya liv”…? Naturligtvis inte.

Närbild på en röd ros vackra kronblad.Men jag vill tacka dig Sandra – för att du faktiskt gör jobbet, för din egen skull! Du vet nog, liksom jag, hur många som egentligen önskar förändras, men ändå inte riktigt kommer dit. Vill inte kan inte, orkar inte, bryr sig inte… jag vet, för jag har själv varit där. Många gånger. Tills jag var tvungen att ta tag i det.

Så dyker en sådan som du upp, Sandra. Som gör slag i saken. Kämpar hårt. Betalar med blod, svett och tårar. (?) Avsätter tid. Engagerar sig. Planerar. Make it happen. Och resultatet är den största personliga belöningen. Att inte behöva andras bekräftelse eller tillåtelse, att vara nöjd med sin egen insats – sig själv. Det är fint.

Låt andra tycka att du är “knäpp”, för förändring skrämmer. Frågor väcks.
“Vem ska du bli?” Ta inga diskussioner, för du är inte skyldig någon annan än dig själv någonting. Egentligen. Följ ditt hjärta och gör det som känns rätt i kroppen. Om du och dina val ifrågasätts, säg: “det här funkar för mig” och lämna det där – istället för att lämna din övertygelse.

En dramatisk rödorange himmel.Det som känns stort för mig, är att vi inte ens har träffats. Du har kunnat sitta på din sida landet och ändå lära dig mer, tillgodogöra dig den kunskap jag slitit med för att få in och förstå. Det är häftigt. Och att den informationen sen råkade komma från just min hemsida till dig, gläder mig bara ytterligare. Jag tror lite mer på mänskligheten nu. 😉

Det känns som att det är jag som ska tacka dig, Sandra. För att jag upplever lite starkare att mitt arbete har en mening. Stort lycka till framöver.

// Kram Linda

Comments are closed.