Jag erbjuder nu Hårmineralanalys!

Vilken helg! Jag har pluggat – igen. När utbildningen till Funktionsmedicinsk Näringsterapeut var färdig, tänkte jag att det var lika bra att hoppa på en kurs i just Hårmineralanalys… i farten, liksom.

För det är så oerhört intressant, vad som händer inom oss – på cellnivå.

Studiematerial för hårmineralanalyskursen.Och det är precis vad det handlar om – att kunna analysera mineralstatus ner på cellnivå. Alltså vilka näringsämnen jag har i mina celler. Som jag har skrivit om (otaliga gånger) tidigare, gör jag annars min hälsoundersökning med att läsa av näringsvärden i vävnaden, den extracellulära vätskan, med hjälp av mitt analysverktyg QMA. Där kan man se värden i vävnaden som förändras “snabbare” – till exempel hur blodsocker och insulinproduktion skiftar eller måltid, samt hur pH-värdet pendlar. Bland annat. Men genom hårmineralanalysen kan vi se mineralstatus över tid.

Med hårmineralanalysen, klipper man (precis som det låter) några centimeter hår (150 mg) av det från senaste utväxten (2 månader), som skickas till ett laboratorie i USA för analys. Där “bryts” håret ner i minsta detalj och man kan se hur värdet ser ut, gällande både mineraler och tungmetaller. För håret är inte – som många kanske tror – “dött”. Snarare visar och motsvarar det hur vi mått och levt över tid, precis som våra naglar (som inte heller är “döda”). Spännande, inte sant? Mår vi gott, blir håret dessutom finare.

Ekologiskt hår, utan kemikalier.Många besväras idag av tungmetaller och toxicitet (förgiftning) i kroppen, det här är ett sätt att kunna se de nivåerna. Därför kompletterar min QMA och hårmineralanalysen varandra så bra! Och det är även viktigt att håret just har en utväxt på 3 cm och är obehandlat vid klipptillfället, alltså varken permanentat, färgat eller liknande.
Och som alltid förordar jag såklart alltid ekologisk hårvård, som hos min vän Sussie på Salong Omtanke, annars kan man verkligen snacka om kemikalier i håret och analysresultatet…

Sen vill jag be dig att fundera på en sak, lite kort. Nämligen, om våra organ önskar en viss mängd vitaminer och mineraler för att fungera optimalt, hur blir det då om vi har brister på ett ämne som skapar överskott av ett annat…? Hmm. Det blir bara mer och mer häftigt hur kroppen fungerar och svarar på näringen vi får i oss – på ett eller annat sätt.

Analysen som kommer från USA, gällande hårmineralanalysen.– Är du intresserad av att göra en analys?
Ett första test är en investering på 1200 kronor + en timmes analystid av resultatet (med mig) för 600 kronor. Totalt blir det alltså 1800 kronor.

Med analysen följer en rekommendation av kosttillskott för att eventuellt styra upp obalanser (brister av det ena som ger överskott av något annat), dessa kan kosta från 1500 kronor, beroende på individuella brister och behov.

Ett uppföljningstest med omanalys för att se ditt resultat (vilket tas efter 2 eller 3 månader beroende på din metabola hastighet, som syns i 1:a analysen), får du för 1200 kr + 500 kronor = 1700 kronor totalt

Mellan analys och omanalys behöver vi stämma av  hur du upplever den förändring som en balansering av vitaminer och mineraler kan leda till. Om vi då träffas eller håller kontakten på annat vis, bestämmer vi under “resans” gång.

Men finns det något värre än att känna sig sjuk? Förmodligen inte, man brukar ju säga att “när man är frisk önskar man sig mycket, men när man är sjuk önskar man bara en sak”. Jag tycker personligen att livet är lite lättare och behagligare när jag upplever bättre hälsa. Det var så mycket värre när jag mådde som sämst i min utmattingsdepression, vilket även mina värden även visade.

Därför är god hälsa en väldigt värdefull investering i sig själv.

Intyg hårmineralanalysÄr du terapeut? Nyfiken på att själv gå kursen för att komplettera det du redan erbjuder med ännu en analysmetod? Läs själv mer om vad det innebär på:  www.harmineralanalys.se och se om det är något för dig i din framtid… 


…men det här är inte allt jag gjort i helgen, man måste ju mixa nytta med nöje.

Så jag passade på att bli medbjuden på invigningen av nya Tele2 Arena på lördagskvällen. Jag vet inte hur jag blev sån Arena-nörd, som dessutom jobbar extra på Friends i Solna. Men arenarock tackar jag inte nej till, särskilt inte när tok-begåvade och coola Robyn (…kanske inte så mycket rock, men rockig?), ljuvligt intelligenta och nu snygga Winnerbäck, samt Sveriges Rockstars Kent alla är personliga favoriter. Det var skönt att få översköljas med ljus, mörker, musik och skratt som en paus i mitt seriösa pluggande.

Konsertaffisch; Kent, Winnerbäck, Robyn

Tele2 Arenas fasad i kvällssol.Robyns sprakande ljusshow.Lars Winnerbäck på skärm, i svartvitt.

Tillsynes fullsmockad arena med förväntansfull publik.Kents finalnummer med nån sorts fyrverkerier, konfetti och ljuseffekter.

 

 

 

 

 

 


Vi slog naturligtvis vad innan konserten, om vilken låt Kent skulle börja med – var det favorittippade “400 slag” eller möjligen “999”…? – och jag tog hem den vinsten. Äran. Om man nu tycker sånt trams är kul.
 Den här låten är till dig, Tomas. För att den är så j**la bra, precis som du.  Och för att “de 999 saker jag aldrig skulle göra, vägs upp av 999 värre saker jag redan gjort”. Tack.

// Kram Linda

Comments are closed.