Tusen tack för höstens kostkurser!

Igår avslutade vi terminens kostkurser, tillsammans med 20 personer som avnjöt det alternativa julbordet som min kollega Carina gör så fantastiskt – precis som förra året! Jag vill passa på att tacka dig som deltagit i Mat för mig, kanske för dig för den här omgången. Det är lika roligt varje termin. Och gott…

Janssons frestelse på blomkål.Fiskpastej.Griljerad kalkonskinka.Rödbetssallad med pepparrot.Alternativ juldukning.Zucchinispagetti med saffranssås.Tack för din närvaro, skepticism, öppenhet och nyfikenhet!

Det är sunt att ifrågasätta, inte bara sätta sig ner och “köpa” all information helt okritiskt. I min värld – vilket jag fortsätter att uppmana till – är det sunt att väga för och emot, värdera och skapa egna rutiner utifrån sina egna förutsättningar. Det finns inget fel i att tycka olika men ändå kunna respektera varandras åsikter och ståndpunkter.

Vi gör inte det här för att möta en massa “ja-sägare”, det vi vill sprida är vad vi har lärt oss om kroppen – och mat. Sedan gör var och en sina val. Det framgår genom en del av de utvärderingar vi fått efter avslutad kurs, tycker jag.

Så här tycker några av våra kursdeltagare:

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Med en smittsam entusiasm och mycket kunskap, värme och nyfikenhet guidas du fram till en möjlig ny livsstil. Kursen är mycket mer än en ”kurs”, här känner man fröet till ett livslångt utbyte av idéer, förhoppningar och en ljusare framtid. Med jämna mellanrum fylls deltagarna av kulinarisk ‘kraft-mat’.
Jag gick gladare från Havregatan.”

// Åsa

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Jag berättade ju vid det första kurstillfället att jag sedan ett trettiotal år varit engagerad i kostfrågor med anledning av sjukdom. Det kommer hela tiden ny spännande forskning om kost och jag kände att jag ville inspireras av nya tankar – det var därför jag anmälde mig till kostkursen. Kursens upplägg med teori och praktik sammankopplat tycker jag varit väldigt bra. Att få smakprov på olika rätter har varit värdefullt att få. Dessutom är det fantastiskt att få både kompendium och recept för varje kursavsnitt. Nu kommer jag att smälta intrycken från kursen och låta det blandas med mina tidigare kostkunskaper och så blir det förmodligen ett nytt koncept för mitt ätande framöver.
Det är inspirerande. Tack!

// Kerstin

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Tack för all den härliga informationen som jag fått som blivit till nya insikter och kunskaper! Fått upp ögonen för mycket och vill lära mig nytt men det får ta tid, gör det i min takt. Jag kommer och håller på att ändra mycket i min vardag vad det gäller mat. Haft mycket diskussioner om bland annat mjölk!
Spännande hur alla tänker men jag tar mitt ändrade förhållningssätt med ro och som ni sa, det blir till mina val
hur jag går till väga! 
Tack och God Jul.
Jag kommer förbi och handlar fram över.”
// Gunnel

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Det är bra att få lära sig hur kroppen fungerar och hur bra mat kan stärka kroppen och dålig mat kan bryta ner den.”
//Ann

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Kursen är mycket lärorik på ett lättsamt och humoristiskt sätt.
Ni är väldigt duktiga tillsammans och kompletterar varandra på ett 
ganska ovanligt sätt tycker jag. Ni har glimten i ögat även om området kan vara mycket känslomässigt pga att ni berättar om
att vissa livsmedel är så skadliga för kroppen och som många säkert inte vet om – att just den mat de kanske äter dagligen gör dem sjuka, skapar trötthet, huvudvärk, sömnbesvär mm.
Jag tycker att ni är fantastiska OCH hjälper så många
människor att göra andra och bättre val!”

// Catarina

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Jag tycker kursen har varit mycket matnyttig.
Jag har ätit ganska nyttigt i många år men kursen och
Lindas genomgångar fick mig att inse att det är mycket jag
måste ändra på för att undvika inflammationer. 

Socker har jag nog inte insett hur tokigt det är att inta lite då och då för jag har alltid använt mig av ekologiskt råsocker. Så ju renare mat och enklare mat är mycket bättre för mig det inser jag nu. Att ris ska ligga i blöt i 24 timmar för att få bort fytinsyran hade jag ingen aning om heller och inte heller att jag ska äta kraftigare mat både till frukost och lunch och sen bara något lätt till middag. Alla tillsatser i maten har jag länge undvikit.
Så Lindas information var matnyttig.

Sen kommer vi till Carinas matlagning som var så otroligt god och informativ och som också visar att man inte behöver svälta för att äta efter sin blodgrupp. Vi har fått så god mat och variationsrik på alla sätt och det har givit mig en kick att laga mat efter Carinas olika recept och idéer. Jag tycker gott Carina kan hålla en fortsättningskurs i varierad matlagning. Det är bara att lyckönska alla som kommer att deltaga i denna kurs till våren.
Lycka till Linda och Carina!”
// Marianne

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tack för alla vackra ord och stort tack för att ni har deltagit med era energier!

Nu startar vi om i vår – vi är taggade och har precis bara börjat!

Är du intresserad av att delta i vår kostkurs “Mat för mig, kanske för dig” i Märsta eller  Skanstull (Södermalm, Sthlm) våren 2014 för att själv kunna göra medvetna val och fatta mer genomtänkta beslut…?

Välkommen! Du når mig via detta kontaktformulär, för anmälan eller frågor.

// Kram Linda

Comments are closed.