Påskpyssel och matboksfix.

Det är mycket nu. Många vackra vyer att fotografera, intryck att samla på och klar luft att andas in. Men alla dessa “göromål” vet jag bättre än att klaga på.

Att den vaknande vårnaturen skiftar i gyllene skalor av morgonsolens strålar, men sedan skiftar till något som mer påminner om gråskala i kall snålblåst, i väntan på utlovat påsksolsken… men klaga? Knappast.

Jag har fullt upp med annat. Platser att besöka, ställen att se. Mat att köpa och laga. Givande samtal att föra. Det är en ynnest och det är viktigt att komma ihåg.

Vaknande vårnatur i paradiset.Krukor och skor på altanen.Påskfjädrar i buske.Frukost på retro-porslin.Fjäll möter himmel.Boveteplättar till mellanmål.

 

 

 

 

 

 

Mitt i lugnet, stillheten och friheten knackar påminnelsen om den andra matboken, 2.Vardagsmat, på. Det vill bli klar och jag skulle aldrig drömma om att klaga på det – heller. Icke just det, absolut icke just här.

För jag vet att få saker i livet blir bättre av just stress (…tro mig, det var länge sedan jag sade “…men det är ju så roligt – det är positiv stress!” eftersom kroppen endast känner igen och reagerar på just – stress). Och även om jag sätter press på mig själv med jämna mellanrum för att få det klart, så låter jag det ta sin tid. Växa fram. Bit för bit. Steg för steg. Utmanar tålamodet. Tilliten. Tiden.

2.Vardagsmat - framsidaDet är så här jag tror att framsidan ska se ut, men jag är redan rätt säker på att några bilder ska bytas ut. Uppdateras. För att saker förändrats, sedan jag gjorde första utkastet. Och jag brottas med “hur-i-hela-friden-ska-jag-knyta-ihop-det-här-som varken-är-kock-fotograf-eller-AD?” men på något sätt vet jag att det blir som jag vill ha det. Till slut. Och min fasta övertygelse om att boken kommer att nå fram till den som behöver den, känns som ett spirande rotsystem som blir allt starkare, nedåt och utåt. Det är en märklig och ovan känsla, men jag håller fast vid den.

Och kanske är det dags nu. Att börja bottna. Landa. Och vad kan vara finare än att hitta dit på just den plats där jag faktiskt har vissa av mina rötter…?

Men, här och nu fortsätter jag med att spana ut över vackra vyer. Äta min goda frukost på retromönstrade porslin. Promenera. Prata, lära och utveckla. Påminna mig själv och andra om hur bra vi har det. Njuta av det som är.

Bilderna nedan är förslag på vardagsmat, från skapandet av matbok nummer två. Är du intresserad av ett exemplar, när den väl är klar? (Det blir om några veckor, jag vet dock inget exakt datum ännu.)  Mejla mig här i så fall.

Förslag på vardagsmat_1Förslag på vardagsmat_3Förslag på vardagsmat_2 Förslag på vardagsmat_6Förslag på vardagsmat_4

Förslag på vardagsmat_5

 

Jag hoppas innerligt att du har det fint där du befinner dig.

 Glad påsk! 

// Kram Linda

Comments are closed.