Om makeup, foto och att vara lyckligt lottad.

Juli månads sista dagar. Den här sommaren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men verkar ändå bli bättre än jag har trott. (Och då menar jag inte vädret, det lägger jag inte så stor vikt vid). Det gäller att vara flexibel i tanken och styra sin sinnesstämning – jag inser hur mycket jag har omkring mig att glädjas över.

Min fina vän Tiina flyttade söderut från Stockholm för några år sedan och jag saknar henne. Vi hörs ofta på telefon men ses av naturliga skäl inte så frekvent, nu passade det bra att åka och hälsa på under ledigheter. Det är jag glad för.

stjärnan i digHon är mycket denna vackra kvinna, förutom mamma till två och en god vän så är hon utbildad makeup artist – Makeup Artist Tiina – och en kunnig sådan. Bor du i Småland med omnejd (men hey, det är värt att åka längre än så!) kan jag varmt rekommendera att du tar kontakt med henne för en privat konsultation. Då får du lära dig vad som passar dig, dina drag och din hudfärg bäst – den här artisten vill även lyfta fram insidan… personligheten. “Jag tar fram stjärnan i dig.” Visst är det fint?

“När jag sminkar så gör jag inte det för att förändra en person, jag gör det för att förstärka den💗Alla är vi olika och det är ju det som är så fantastiskt.”

Jag tycker om att fokusera på och lyfta fram det som är individuellt, det stämmer även i det arbete jag gör i hälsoundersökningar och kostrådgivningar. Alla följer inte samma mall i allting, det är kul att lära sig hitta sin egen väg. Sin egen stil. Hon sminkade och gjorde mitt hår för att fota, så att jag kan uppdatera bilden på hemsida och i mina trycksaker, det är alltid roligt att bli “fixad” och fotad av den som kan. Vi hade jättekul, skrattade och tramsade en del emellanåt, men bet ihop för att vara seriösa och få ett par bra bilder.

fotosession 2015_.

Den som känner mig vet att jag inte är någon “selfie-person”, men här är det Tiina som har fotat och jag vill gärna visa hur duktig hon är (från att förvandla mina “mug shots” till en vardaglig look + en partylook med lösfrallor) på detta. Och vi fick ett par fina och naturliga bilder som jag bland annat kan använda på min hemsida. Jag brukar inte vilja ha bilder på mig själv, men nu känns det okej.

trisslott oskrapad juli 2015Jag är lyckligt lottad med en vän som hon. Och apropå just lyckligt lottad; när jag kom hem från henne häromkvällen gick jag in på affären för att köpa mat. Väl i kassan sade kvinnan som stod i kön framför mig att hon ville köpa en Trisslott också. Kassörskan höll fram två och hon valde den ena, jag hann tänka “…det är kanske en vinst på den andra?!” och när det var min tur bad jag om en Trisslott, jag också. Man vet aldrig.

Plötsligt händer det, säger de ju? (Och det tycker jag faktiskt att det gjorde.)

Kassörskan såg på mig och mumlade något ohörbart, som om hon pratade med sig själv. Jag undrade om hon möjligen hade ställt en fråga till mig.
– Ursäkta? sade jag och väntade på hennes ord.
– Neej, jag ska inte fråga dig om leg, sade hon och hjärtat hoppade till i mitt bröst. Men du ser ung ut! lade hon till, som för att ursäkta sig.
Jag spärrade upp mina ögon och det kändes som jag redan hade vunnit! Andra  gånger i livet har jag tröttnat på att ha blivit tagen för yngre än jag är, men en sorts 40-årskris har ändå gjort sig milt påmind (tyvärr), så jag frågade glatt:
– Hur gammal ska jag vara?! med aningen för stor entusiasm.
18 år. Hon såg förstås att jag var äldre, men hon verkade inte helt tvärsäker.
– Du ser ung ut, skrattade hon till sitt försvar. Kvinnan bakom mig i kön skrattade.
– Jag är snart 40 år. JAG ÄLSKAR DIG, sade jag och höll fram mitt körkort.
(Som jag körde upp för 1994.) Det bubblade av glädje inom mig.

trisslott juli 2015Jag skrapade själva lotten senare på kvällen. Det dök tyvärr inte upp tre likadana summor någonstans, så jag behövde inte bekymra mig för vad jag eventuellt skulle ha för kläder på mig vid ett skraprace i tv. Men det spelade liksom ingen roll. Var det en nitlott…? Nej, det var en riktig vinstlott.

Tiina, den här härliga låten är till dig: “Lucky” med Jason Mraz och Colbie Caillat.

Tusen tack för allt! 

// Kram Linda

Comments are closed.