Dags för en kostkurs med grunder i kost- och näringslära…?

Jag säger ja. Absolut! Du är varmt välkommen att delta i vår grundläggande kostkurs i höst – den heter “Mat för mig, kanske för dig?” – om du vill få rätsida på den kosthållning som kanske har “dragit iväg lite” under denna sommar och/eller semesterledighet…?

rosévinEn vanlig sommar är det lätt hänt att ta ett par glas rosé extra, njuta av glass i stora lass och just “macka” är en (alltför) vanlig picknick-ingrediens… jag vet vad mina klienter skamset säger när de kommer tillbaka efter sin semester, nämligen:
– Jag har slarvat! som om vårt möte egentligen var en… hälsobikt. Och det är det ju inte.

Men efter en sommar som denna (ett “bedrövligt” juli-väder enligt det svenska folket) kan det vara lätt hänt att man har ätit både… fel och kanske även lite för mycket? Det är ju lätt hänt att maten dämpar känslor av ångest och kanske har det suttit några “känsloätare” i husvagnar, båtar, sommarstugor eller hem när envisa regnmoln vägrat skingras och semesterdrömmar har dränkts i gråa skyfall? Jag kan tänka mig det… men hoppas att din sommar har varit fin.

Jag vet själv hur lätt det kan vara att ta ett steg ifrån min egen “optimala plan”. Och jag är absolut inte för ortorexi (en fixering vid en “hälsosam” livsstil), men jag märker snabbt hur mycket sämre jag mår om jag är för frikostig med socker. Phew! Jag blir trött, låg i humöret, känner mig svullen i ansiktet och kroppen… så blir det ett moment 22 om vi sitter och deppar, äter godis och deppar vidare. Det blir liksom inte bättre.

Stekta hjärtan gjorda av linser.Så nej! Vi lägger den här sommarens eventuellt tvivelaktiga matvanor till handlingarna och nu fokuserar vi på att skapa nya stärkande, renande mönster för hösten. Inte sant? Det handlar om vilja, motivation och inspiration!
– Det här kan bli dagen då allting förändras. 🙂

Och framförallt handlar vår gundläggande kostkurs “Mat för mig, kanske för dig” om att förstå hur kroppen fungerar. Det är nämligen där vi måste börja, vad vi än vill uppnå. Med att förstå vad kroppen behöver för att våra organ ska kunna arbeta på bästa sätt, för att vi ska undvika smärta, värk och trötthet. Det finns så mycket mer var och en kan göra för att må bättre – jag ser positiva resultat på mina klienter (som gör förändringar) hela tiden.

Vill du gå upp eller ner i vikt, stressa av eller bli mer aktiv – allting handlar om vad vi ger kroppen, hur den kan ta emot det och hur organen fungerar. Jag hade ingen aning om det, men för var dag som går blir jag mer och mer fascinerad över hur vår kropp arbetar för balans. Hur omedvetet vi kan behandla det tempel vi bor i och samtidigt förvänta oss att den ska “lösa problemet” åt oss, ibland utan resurser… den dag vi jobbar tillsammans med kroppen, kan vi få andra svar och lösningar. Det är väl spännande?

En färgsprakande tallrik med läkande kost.Kom ihåg att även om du inte vill lägga tid eller energi på att laga mat, så är det en väg till hälsa att faktiskt göra det; laga god och stärkande mat från grunden. Kom med och lär dig, få inspiration och skapa en ny kosthållning som samarbetar med din kropp, utifrån just dina förutsättningar – om du så äter kött eller väljer att vara vegetarian! Att lära sig mer om just sin kropp och inte svälja allt som media säger är ett MÅSTE eller FÖRBUD, anser jag vara viktigt för framtiden.

I vår kurs varvar vi teoretiska pass (som jag håller i) med min kollega Carinas kokkonst – du får provsmaka “alternativ” mat helt utan gluten från vete/korn/råg, komjölksprodukter, vitt socker, fläskkött, potatis, tomat och paprika och så vidare. Vi förklarar enkelt hur allt detta påverkar kroppen  (fastän vi tror att det är nyttigt) och du får alltså både smaka på varianter plus att du får kompendium och recept med dig hem, för att fortsätta själv där.

Mycket bra, tycker vi och några av de deltagare som har varit med. Deras ord väger liksom tyngre än våra egna, tänker jag.

Det är lätt hänt att sätta andras välmående framför sitt eget. Kanske har du tappat bort dina önskningar i alla måsten och allt ansvar? Kanske känns det snudd på onödigt att lägga tid och energi på sig själv? Men det är dags att tänka om, du har hela framtiden kvar – resten av livet – och du kan möta den trött, glåmig och med värk – eller med energi, glädje och inspiration! …hur vill du göra?

Kostkursanteckningar på en whiteboard ht 2013.Din investering i dig själv – för framtiden – är
1100 kr för dessa tre tillfällen kl 18.30-21:
* I Stockholm: onsdag 30/9, 21/10 och 18/11.
* I Märsta: onsdag 7/10, 11/11 och 9/12.
(Kan du inte delta i samtliga på samma ställe, kan du kombinera dem under terminen eller gå för 400 kr per del; klicka på Stockholm / Märsta för mer info.)

Vill du vara med eller har du några frågor? Anmäl dig här eller hör av dig via detta kontaktformulär så återkommer jag till dig! Var dock noga med att stava din mejladress korrekt, annars kommer tyvärr inte mitt svar till dig.

Vi siktar även på att återvända till Göteborg med vår kostkurs helgen 10-11/10 2015. Är du och dina vänner eller familj intresserade?! Hör av dig här!

Varmt välkommen, det vore kul att träffas.

// Kram Linda

Comments are closed.