En kostkurs så här på vårkanten?

I dessa tider är det sannerligen inte lätt att veta vilket ben man ska stå på i kost- och näringsdjungeln. Jag är glad att jag har hittat min väg. Och jag brukar ju hävda att vi är olika och tål olika saker, men ibland gäller ändå samma sak för oss alla…

Du kanske läste om tonfisk igår? En undersökning från Testfakta visade att de allra flesta burkar innehåller Bisfenol-A och kvicksilver. Även den som var godkänd innehöll dem båda (”Enda burk som får grönt ljus av WWF. Innehåller bisfenol A och kvicksilver.”), det verkar intressant. Hormonstörande ämnen och tungmetaller i en skön cocktail. Hmm. Nej tack.

bra miljöval_naturskyddsföreningen Jag har inte ätit tonfisk på flera år. Med det jobb jag har som Funktionsmedicinsk Näringsrådgivare ser jag ingen vinst i att inta den fisk som inte kan ätas med gott samvete, enligt Naturskyddsföreningens “Grön guide” – även om det är “gott”. Det är ett val jag har gjort för att det känns rätt.

Det gäller att kunna navigera sig på det här stora öppna havet när det stormar, inte för att göra som andra gör utan för att hitta det som passar bäst för en själv. Sin egen väg. Vad passar bäst för just dina celler?

Glutens effekt på kroppen har jag vevat runt många varv här, för att väcka en insikt hos människor att kunna skapa sin egen framtid. Stärka sin egen kropp. Så det behöver inte vara glukosamin (när lederna börjar gnissla) eller Voltaren (för att dämpa smärta) som är själva lösningen – om vi börjar i god tid och förebygger medvetet, vi kan bygga upp oss för framtiden. Är du intresserad av det?

En vattenfylld zinkbalja som symboliserar balans.Allt fler av oss vaknar upp, varje dag. Allt fler förstår att det handlar om att skapa en genomtänkt väg framåt som leder till balans. Istället för att leva med trötthet, utmattning och smärta. Det kräver en insats förstås, men det kostar även på att ha ont och vara trött. Det tyckte jag, i alla fall.

Inflammationer är värt att undvika och istället skapa en balans i att äta det som stöttar kroppen och dricka vatten, få nog med sömn och göra meningsfulla saker. Hellre än att springa runt i det ekorrhjul som plötsligt har fångat upp oss, av bara farten. Där vi slutar andas för att “hinna med” och bara hoppas att det håller ända in i kaklet. Utan att det slutar med en stjärnsmäll.

Vill du skapa nya vägar för dig själv? Är det dags att lära dig om näring och hur den påverkar kroppen – ända ner på cellnivå? Börja bygga upp dig av bra näring från grunden? Ja, varför inte…? Det kan vara tid för det nu, ett nytt år.

Kostkursanteckningar blir det...I vår grundläggande kostkurs “Mat för mig, kanske för dig” (se info nedan) erbjuder vi enkel teori som vem som helst utan förkunskaper ska kunna snappa upp och ta till sig, samt provsmakning av den mat och de matvaror vi pratar om. UTAN gluten, komjölksprodukter, socker, fläsk, Solanin och annat som ofta bidrar till inflammationer…

Vill du vara med så meddela mig här! Vi håller gärna kurshelg 2-3/4 (eller tre onsdagar: 24/2, 16/3 och 6/4) under våren, på Södermalm i Sthlm eller i Märsta. Meddela oss gärna VAR du vill gå, så håller vi kursen där flest vill vara med och gör det gärna OMGÅENDE, så att vi kan ses och prata vidare om det här. Det är viktigt. Du kan läsa mer om vårkursen här.

Annars är ju risken att du snubblar runt i de täta och snåriga skogarna och går vilse med kartan upp och ner eller bak och fram… och det vill vi ju inte? 😉

Varmt välkommen.

// Kram Linda

Mat för mig, kanske för dig_Kostkurs 2016_VT_

Comments are closed.