En utmärkt och värdefull present.

Nä, jag tänkte inte skriva om mina matböcker här. Även om jag personligen tycker att de innehåller världens bästa kosthållning, som har möjlighet att hjälpa många att hitta sin balans i livet – om det så är till vardags eller fest.

matbok2.VardagsmatFör att kunna skapa en bra inre miljö (man glömmer lätt bort vikten av det, om man ens vet om det) och dämpa inflammatoriska processer, baserat på vilken blodgrupp man har. För att lugna ner kroppen och finna harmoni. Det skulle inte handla om just det den här gången. Men nu fick jag det sagt ändå.

Vad jag faktiskt vill tipsa om nu är dessutom ganska enkelt, det handlar om en present jag har fått rätt ofta de senaste åren av mina föräldrar, som jag tycker passar alla – i födelsedagspresent eller julklapp eller något däremellan. Ibland får jag det bara “ändå”. Även om vi kanske väljer olika, är det i grunden någonting vi alla behöver och kan använda oss av. Jag uppskattar det verkligen.

presentkort_2Det är: ett presentkort i livsmedelsbutik. Jag menar, mat måste vi ju äta. Dessutom flera gånger om dagen. En del tycker att mat är dyrt (allting är relativt) och ja, bra mat med fina råvaror kostar mer än färdigmat med tillsatser och sämre fetter. Det gör det möjligen lättare att unna sig bättre mat om man får pengar till det i present…?

För mig är det ren lyx att få pengar till mat på ett kort. För att det verkligen går åt – därmed inte sagt att det jag köper måste vara “dyrt”. Inte alls. Jag vill ändå hushålla och planera, men det är en perfekt present i min värld. Att själv slippa lägga pengar på mat, men äta bra. Win-win.

Hey, nu menar jag kanske inte denna present istället för smycken, blommor och resor alltid… men jag vill tipsa om att det är en bra sak att få i present. För den som har allt och gärna njuter av det goda. För den som tar ut svängarna lite extra i matlagningen, för den som alltid äter samma sak och för den som blir hungrig ibland.

presentkort_3Det kan vara en bättre present än små glasfigurer och porslinsdjur att placera i en hylla. Smidigare än kläder som har fel färg eller storlek. En bok någon redan har läst. Vad vet jag? Men jag tror att i en stor butik med matvaror finns det mycket för oss att välja på, nästan oavsett vad det är vi söker.

Det står en viss butiks namn på bilden ovan, men jag menar inte att peka ut en särskild affär. Det råkar bara vara därifrån jag har fått just dessa presentkort.

Med det vill jag helt enkelt bara tipsa om att presentkort på mat kan passa när man kör fast och fantasin tryter. För vem som helst, när som helst och var som helst. Till vardags eller inför påsk, jul eller midsommar. Om man äter mat.

Bara så.

Jag önskar dig en fin vecka.

// Kram Linda

PS. Har du fått ett presentkort på mat och vill ha hjälp med vad du ska köpa? Här kan du boka tid för en individuell kostrådgivning. Välkommen!

Comments are closed.