En lätt obalanserad helg…

En brinnande brasa med orangegula lågor som sträcker sig mot himlen.Sådär ja. Nu har jag avklarat en helg med hög feber i kroppen. Phew.

Det händer mig relativt sällan (peppar, peppar) att feber bryter ut, men nu har det varit en intensiv period (igen) och immunförsvaret var kanske inte vad det kanske borde ha varit.

Å andra sidan är det faktiskt både renande och stärkande för kroppen att den kan ”testas” och driva ut virus, bakterier eller annat som faktiskt inte ska vara där – egentligen.

Ett tag övervägde jag att dämpa min feber med värktabletter, eftersom jag hade så ont bakom ögonen, men kom fram till att det förmodligen var ett uttryck för min lever, som är kopplad till ögonen. När det senare gjorde ont  mitt huvud (ovan/utsidan), förstod jag kopplingen till gallan, plus att lever-galla är parorgan, en ganska tydlig koppling.
Så jag drack vatten och andades Sitali pranayama för att dämpa värmen.

Dessutom åt jag gurka samt drack pepparmintste för att kyla lite ytterligare.

Kroppen reagerar ju och talar av en anledning… om man verkligen lyssnar hör man en hel del. Dock är det upp till var och en om och när man vill använda värktabletter eller ej, just den här gången klarade jag mig utan och ville att febern skulle få avta av sig självt. Vilket gick vägen.

Idag mår jag fint. Nu gäller det för mig att hjälpa och stärka levern ytterligare framöver, eftersom det ger uttryck för att vara belastad och i obalans. Som så ofta för min del. Man är tydligen aldrig starkare än sin svagaste länk.

Ett tips till dig är att stärka immunförsvaret på alla sätt du kan och minimera stress eller intag av det som försvagar försvaret, på så sätt kan din smäll bli mindre om du åker på nåt virus eller nån bakterie.

Ett tips till: kolla här (eller förra inlägget) om du missat att jag säljer vattenrenare eller ekologisk hårvård, för ett renare liv!

Ny vecka – nya möten! På onsdag håller vi första kurstillfället av fyra i ämnet ”Mat för mig – kanske för dig?”, vilket ska bli både spännande och roligt. Jag ser fram emot att träffa deltagarna!

Hoppas du haft en fin helg och har en bra vecka framför dig!

// Kram Linda

Comments are closed.