Otroligt intressant utbildning!

En närbild på ett rött äpple som det är taget en tugga från - symbol för kunskap.Den här härliga helgen som just passerat, har jag fortsatt att fördjupa mig inom  funktionsmedicin genom en vansinnigt intressant utbildning. Och  ju mer jag läser och förstår, desto mer ser jag fram emot att lära mig – helt övertygad om att det här är en del av framtidens behandlingsmetoder!

Inom funktionsmedicin frågar man varför vissa symtom framträder. Man ser till tecken på obalanser i kroppen, genom olika diagnostiseringsmetoder och strävar efter att stärka organen som “talar” innan eventuell sjukdom eller obalans och smärta manifesteras. Vi har berört bland annat försurning (pH-balansen), inflammatoriska processer och läckande tarm, det sista belastar ju i sin tur de flesta andra inre organ…

Och det handlar om att i detta skapa en individuell behandling.

För det landar alltid i vem du är, hur du lever och vad du gör – vilket är kärnan i mitt arbete – både när det gäller individuell kostrådgivning och personlig yoga. Vi är alla unika, det finns inte bara ett sätt som passar alla.

Men det finns alltid någon form av läkande kost, motion/vila och avslappning (läs: yoga) som kan passa var och en, bland annat… vatten och sömn är två andra viktiga delar av helheten. Vägen framåt ser förmodligen bara lite olika ut för var och en av oss. För det handlar om att lyssna inåt, till sig själv och att steg för steg förstå kroppens signaler.

Jag säger ju det, galet intressant! Och det här är bara början.

Hoppas att du har haft en bra helg och får en fin vecka.

// Kram Linda

Comments are closed.