Våga vara lite mer unik och lite mindre ängslig.

Det finns något ängsligt över så många av oss, mig inkluderad, fast jag jobbar på att bli säkrare varje dag. På mig själv. På att det jag gör och tror på fungerar – om inte för andra så för mig. Att det jag tycker är okej, att det jag vill är möjligt – om inte för andra, så åtminstone för mig.

För det finns många oskrivna lagar och regler där ute att försöka förhålla sig till, hur saker “ska” vara, vad man “borde” ha på sig, vad man “kan” och inte kan göra, det man “bör” tycka och tänka om saker och ting, vad man rakt av ska strunta i och inte tycka om. Alls.

Jag och min hemsida förmedlar också ett sätt att leva, men jag vill göra det med så få pekpinnar och så mycket information som möjligt, så att var och en kan göra sina egna medvetna val  – särskilt eftersom stress och mat är någonting vi har omkring oss dygnet runt. För “måsten” och “inten” kan skuldbelägga och ingenting blir bättre av det, däremot vill jag öppna upp för nya alternativ och förmedla att alltid, alltid känna efter – inåt, hellre än att söka svaren utanför sig själv. För det är bara jag som vet vad som passar mig, och du som vet vad som passar dig.

Närbild på Loreen, ensam på scenen med armarna sträckta upp ovanför sig.Så kommer vackra Loreen. Detta under av integritet, karisma och ödmjukhet – och blir fullständig älskad av alla. Hon vinner en jordskredsseger i Melodifestivalfinalen med en otrolig låt, ett fantastiskt nummer och – sin personlighet, rösten inkluderad. (Foto: Scanpix)

Och hur är hon? Helt unik. Hon gör inte sitt yttersta för att passa in – hon är tvärtemot helt sin egen. Hon äger ingen tv och har inte gjort det på flera år. Efter finalen ska hon åka till en hemlig ort på meditationsläger och vara tyst i 10 dagar. Hon dricker inte alkohol och firar därför inte i bubbel på efterfesten. Och hon yogar varje dag för att hålla balansen i livet.

Hon gör saker som kan anses vara lätt obekväma och skulle kunna bli ifrågasatta. Ändå är hon en oerhört omtyckt person som vunnit människors hjärtan. Jag har själv levt utan tv en period, slutat dricka alkohol och yogar – i vissa stunder och sammanhang har jag frågat mig själv om jag håller på att bli tråkig. Men så dyker hon upp och stärker mig på min resa, jag gör precis rätt för mig, varför tveka?

Jag tror att vi människor behöver en mild offentlig person i dessa tider som fast och säkert står för sin egen annorlunda övertygelse, så att andra ser att det är okej att välja sin egen väg. Bryta sig ur sina bojor eller bara släppa taget lite, söka det som inspirerar och piggar upp tillvaron. Vara lite mer unik och lite mindre ängslig för vad andra faktiskt ska tycka…

Våga tro på det du tycker om, klä dig i mönster som andra kanske aldrig skulle välja, tänk fritt (och respektera andras åsikter) om vad du vill – och gör det för att det är du! Gör på ditt eget sätt och blomma ut.

Närbild på en ritad hopp-hage med bakvända siffror.

Du kanske inte gör precis som alla omkring dig och kanske blir det inte helt rätt i andras ögon, men vad spelar det för roll så länge det är rätt i dina ögon? Så länge du tror på det du gör och trivs med det – är det helt perfekt!

Kram Linda

Comments are closed.