Framtiden… är redan här.

I helgen har jag gått ännu ett steg i min utbildning inom Funktionsmedicin för underbara My Dahling på Vitalkunskap. Det är fantastiskt superspännande hela tiden (vilket jag tjatat om tidigare) och det här är min framtid!

Närbild på ett bord med studiematerial, pennor, papper och vattenflaska.Funktionsmedicin handlar – kort förklarat – om att kunna upptäcka en obalans i kroppen innan det blir en manifesterad sjukdom, att behandla orsaken till problemet – och inte bara symtomet.

Inom funktionsmedicin ligger fokuset på individen och livsstilen, stressnivån, kosthållningen, fritidssysslor, yrke och arbetssituation – allt som kan tänkas spela in: fysiskt, mentalt, emotionellt, andligt och så vidare. Det finns många olika parametrar att ta hänsyn till, vilket är ett riktigt detektivarbete och så spännande.

Vi läser mer på djupet om inflammatoriska processer, hormonbalansen och nervsystemet – bland annat – det är komplicerat och oerhört intressant! Och jag kan successivt implementera det jag lär mig nu, i det jag kan hittills.

En individuell kostrådgivning kan stegvis fördjupas till att gå över i funktionsmedicin, så det går att använda redan nu, i mindre dos men med större bredd. Ljuvligt!

Utsikt över Stockholmsvy med byggnader, blått vatten och solsken.Den här “jobbiga” utsikten har vi från klassrummet. Väldigt inspirerande. Dessutom – nu kommer ljuset! Inatt gick vi över till sommartid. Solen skiner och krokusen blommar. Det bådar gott.
Våren är en av mina absoluta favorittider på året.

Hoppas att du också har haft en finfin helg!

// Kram Linda

Comments are closed.