Varför vattenrenare? Därför.

Turkost poolvatten, med regn som ringar på vatten.Apropå lite uppfriskande regn, tänkte jag ta tillfället i akt och slå ett slag för rent vatten och enkla, effektiva vattenrenare – att använda hemma, i stugan eller ta med på resa (särskilt nu i sommar).

“Varför då? tänker du nu.
“Svenskt kranvatten som är så bra!”

Nja, det råder delade medningar om det. Nu är det hög tid att vakna till och lära sig mer om det kranvatten vi har och dricker av. Jag hade själv inte en aning om detta fram till alldeles nyligen, men jag vill dela med mig av min nya kunskap till dig. För att vi, även vuxna men särskilt barn, påverkas mycket av detta.

Läs gärna ända ner i botten – för en upplyftande lösning på problemen. (Jag rekommenderar enkla och effektiva vattenrenare.)

För det är ju så här, att:

* Det kommer ständigt larm om att det finns läkemedelsrester (tex hormoner som följer med urinet ut i avloppen), kemikalier och tungmetaller i det vatten vi dricker tillvardags.
* Våra rörledningar byts ut mycket sällan, vart 130:e år när det borde vara
30-60 år, och de innehåller allehanda avlagringar men även asbest och  koppar… vilket inte bör finnas i större koncentrationer i våra kroppar.
* Parasiter, bakterier och virus är annat som vi inte vill ha i vårt vatten.
* Även droger  har påträffats i dricksvatten.

Turkosfärgade vattenglas med vatten.“Men, reningsverken då?” säger du.
“De tar väl bort en hel del?”

Jo, det frågade jag också och svaren var hyfsat oroande. Tyvärr och faktiskt.

Här kan du läsa läsa information från Landstinget i Dalarna (2006), där miljökemisten Nicklas Paxeus vid Gryyab – ett av landets största reningsverk -berättar att man undersökt hur läkemedel tas om hand i reningsprocessen. Man påvisade över 20 aktiva substanser i det renade avloppsvattnet. (källa: ecoop.se)

Vad säger du om jag påstår att självaste miljödirektören vid Stockholms läns landsting, Åke Wennmalm, varnar sina egna barn för att dricka kranvattnet, i en intervju i Metro redan 2007? Och detta för att “reningsverken kan inte ta bort läkemedlen och de går direkt ut i stockholmarnas dricksvatten”. (källa: ecoop.se)

Börjar det kännas intressant att rena ditt kranvatten…?

Vidare kan du läsa en artikel i GP (Göteborgsposten) av Agneta Granberg (M), kommunalråd och vice ordförande i kretsloppsnämnden i Göteborg, som 2009 varnar för att vattnet blivit sämre på senare år och att det finns ökad risk att göteborgarna smittas av svåra sjukdomar – det finns ökad risk för spridning av parasiter och virus genom dricksvattnet. Det klordoser som tillåts idag som tillåts idag biter inte på parasiter och virus. (källa: ecoop.se)

En studie från Örebro Universitet 2009 som publicerats i Science of Total Environment, visar enligt professor Per-Erik Olsson att läkemedelsrester i vatten påverkar mänskliga celler – även läkemedel i mycket låga koncentrationer har effekt och att de tillsammans har en större effekt än var och en för sig. Han menar att alla läkemedel som släpps ut i naturen bör betraktas som föroreningar och att många av dessa finns också i dricksvattnet. (källa: ecoop.se)

I den vetenskapliga tidskriften Lancet kan man läsa om en viktig rapport från två forskare som presenterat en sammanställning av över 200 kemikalier som har en bevisad hjärnskadande effekt på vuxna vid förgiftning. Forskarna varnar nu för att flera hundra vanliga industrikemikalier kan påverka utvecklingen negativt hos foster och spädbarn. De hävdar att vi står inför en tyst pandemi där miljontals barnvärlden över redan har drabbats av hjärnskador…  (källa: ecoop.se)

Slutligen finns här en artikel från Kalmar 2009, om hur man funnit spår av narkotika i dricksvattnet. Och oavsett om det sägs vara “farligt” eller ej, ska det inte befinna sig i våra kranvatten…

Skiss på hur microspiralfiltret fungerar.…men det börjar definitivt räcka med information för mig. Jag fattar.

Så, vad gjorde jag för att undvika detta?

Jo , jag hittade en bra leverantör och investerade i en enkel och naturlig vattenrenare med effektiva microspiraler – som jag tyckte inte kostade skjortan och halva byxbenet. Läs gärna om hur själva microspiralfiltret fungerar, hur det släpper vatten genom sina avsmalnande spiraler och fångar upp skadliga ämnen (se bilden), samt vilka typer av rening man bör avstå ifrån, om man har möjlighet.

Men köp inte rakt av mina åsikter, var kritisk och skapa dig en egen uppfattning.

Jag upplever det naturliga microspiralfiltret prisvärt, från ca 450 kronor med lösa patroner/filter för byte med tiden och det gör att jag vill dela med mig av denna information till dig/er, familj, släkt och vänner, samt kanske framförallt – våra barn! Vår framtid. Det handlar om oss.

Här är några exempel på varianter; Aquarious kanna med filter för 495 kronor eller Amigo okrossbar resekanna med filter för 495 kronor (patronen räcker till 500 liter, ny patron kostar 129 kr).  Euro vattenrenare för montering på kranen, för 695 kronor (filtret räcker till ca 3000 liter vatten, ett nytt kostar 149 kr) och G1:an – storsäljaren för 1990 kronor som står på diskbänken och har en kapacitet för 25.000 liter vatten (ett nytt filter kostar 595 kr).

Läs gärna mer om olika sorters filter och vattenrenare, tex duschfilter, eller vattenrenare att montera under diskbänken, på  naturligvattenrening.se

Bild på vattenkannan Aquarious, i blå och transparent plast.

Bild på vattenrenaren Euro.Bild på G1:an, vattenrenare för diskbänken.

Amigo, okrossbar resekanna med filter.

 

Beställ din favorit bland vattenrenare hos dem eller mig – huvudsaken är att du tänker över detta noga och inser allvaret vi alla står inför. Det blir allt viktigare att dricka rent vatten, för våra kroppars skull – ända ner på cellnivå!

Och om inte annat, tänk på alla de barn som kan bli hjälpta av rent vatten. Tänk på att som det ser ut idag, skulle vi kunna fiska upp ett glas vatten ur toaletten och dricka… sprid gärna informationen vidare till dem du tror kan ha nytta av en vattenrenare – hellre en mindre vattenrenare än ingen alls.

Här är en lista på reningskapaciteten från tester, gjorda på främst G1:an. Kannor och vattenrenare med samma filter har dock snarlika resultat.

Lista på reningskapacitet för microspiralfiltret.

 

 

 

 

 

 

 

Euro blandare, alla delar i en liten låda.Har du frågor som bubblat upp om dessa vattenrenare inom olika användningsområden eller vill du ha en vattenrenare skickad mot porto?

Tveka inte att kontakta mig via detta  kontaktformulär.

Varmt välkommen!

// Kram Linda

Comments are closed.