Roligt i regnet?

Regnet faller. Himlen är grå och det ser inte ut att vilja upphöra – på ett bra tag. Eller jo, det är en sol på kartan lite senare i veckan…  men det vet man ju aldrig. Den solen kan ju ha hittat på nåt annat, någon helt annanstans vid det laget.

Kanske är det många semesterplaner, drömmar och utflykter som går i kras där ute. Det är många förväntningar som kräver sol och vackert väder, det är lätt att tappa modet och humöret annars. Men vädrets makter rår vi inte på, hur mycket vi än vill dansa soldans och hytta med näven åt ett kompakt molntäcke.

Gårdsplanens sommargrönska sedd genom en regnrandig ruta.Våra föräldrar lärde mig och min bror tidigt att vädret egentligen inte spelade så stor roll om man ville hitta på något. Regnade det så drog vi på oss stövlar och regnkläder och – var ute iallafall. Det var inte så bökigt. Eller så åkte vi på museum, vilket var spännande och det är mysiga minnen idag.

När vi bodde på båten långa perioder under barndomssomrarna, lät vi regndropparna trumma mot taket, randa fönstren och vi tejpade till och med upp små plastmuggar där det (eventuellt) regnade in. Så tände vi fotogenlampor och spelade sällskapsspel. Den inställningen har hjälpt mig mycket – tack för det, mamma och pappa.

För jag har egentligen aldrig tillåtit regnet att knäcka mig. Visst kan ett regn eller oväder förstöra en planerad utomhusfest, ett bröllop (fast där ska det väl vara en liten regnskur?) eller någon annan sommaraktivitet – men det går trots allt inte att rå på. Det är ju som det är. Och det kan vara både provocerande och upprörande att konstatera. Det är klart att jag också kan bli galet besviken på vädrets makter! Men jag vill inte lägga energi på det som är utom min kontroll.

Grönskande natur, med ljusgrå moln som ligger lågt över berget.När det regnar passar jag på att mysa till det, tända ljus och göra sånt jag kanske inte hinner annars, när solskenet lockar mig ut i naturen. Just idag jobbar jag febrilt med att vrida och vända på upplägget för min tänkta kokbok, det går sådär. Jag har ingen klockren plan, men det verkar ta sig allt eftersom. Och naturen utanför fönstret är vacker trots regn. Ljusgrå regnmoln ligger lågt över bergstoppen, så det majestätiska berget ser mer ut som en “kulle”. Men trots regnet är känslan ljuvlig ändå.

Jag tycker också att det är extra kul att lyssna på musik eller leta roliga klipp på Youtube när jag har tid över. Här har jag kombinerat dem båda för ett litet tips, en låt som det gjorts otaliga covers eller versioner på – till och med en medStar Wars-tema. Du har kanske sett de flesta redan och tröttnat på dem, men det här tycker jag kan vara befriande och roande iallafall. Det är skönt att skratta. (Om man över huvud taget tycker sånt här är kul, annars blir vädersituationen förmodligen ännu värre.)

Iallafall! Här är Gotyes original “Somebody that I used to know”(featuring Kimbra). En fin och lågmäld låt med rätt sorglig text.

Walk off the earths seriösa cover på originalet… med fem personer på en gitarr. Alla med sin uppgift. Samspelta, liksom. (Snubben längst till höger håller på att slita ihjäl sig.)

…och så en av alla parodiska covers på covern av The Key of Awesome, men med en lite annan text, kan man säga. Jag skrattar åt samspelet, musiken och alla detaljer att upptäcka om och om igen…

Eller kanske den här fantastiska versionen, där det verkligen spårar helt… hur orkar de hålla på? 😉 De måste haft så kul när de spelade in det här. (Och som dekoratör är det underbart att se hur bakgrunderna bara blir sämre och sämre.)

 

Dubbla regnbågar över en skog mot en grå himmel.Ja, det här tycker jag är roligt – även i solsken – och förhoppningsvis är finvädret tillbaka snart igen… under tiden är det skönt att skratta lite.

Jag hoppas att du har det bra där du är!

// Kram Linda

Comments are closed.