Så här jobbar jag

Min "mittnyaliv"-logotyp i grönt och bruntJag vill skapa mötesplatser, för innerliga och personliga möten som kan hjälpa människor till större förståelse och – självhjälp. Ett sätt att göra en förändring i sitt liv med stöd och support.

Här är några av de sätt jag jobbar på.
Och det här är jag.

Läkning handlar ofta om att bli sedd och hörd, samt få verktyg för att kunna hitta och upprätthålla sin egen balans i livet. Tanken är att den som söker min hjälp, utifrån sina egna förutsättningar ska kunna få med sig en egen verktygslåda som motsvarar de personliga behoven.

För även om vi tycker att det går fort nu, kommer farten i samhället runtomkring oss förmodligen fortsätta att öka, så det gäller att ha både kropp och sinne i balans. Kanske skulle något av detta passa dig;

QMA, analysverktyg för näringsvärden och hälsostatus.Hälsoundersökning
1. Nybesök 1,5 timme: 1050 kr
2. Återbesök 1 timme: 850/600 kr
(med eller utan QMA-avläsning)
Jag arbetar med ett “funktionsmedicinskt tänk” och med en “helhetsbild” där man väver ihop de många olika bitarna i livet, så flera av pusselbitarna nedan ingår. Du består av många bitar och dem siktar vi på att väva ihop till en stor bild med ett motiv som sakta växer fram.

Du är själv högst delaktig och ansvarig i din process. Vi gör en resa tillsammans, genom ett samtal och en avläsning av dina näringsvärden. Därifrån gör vi en plan kring hur ditt liv ser ut i nuläget, hur du själv kan förändra och förbättra situationen för att må bättre, genom individuella kostråd, Medicinsk Yoga som stresshantering och personligt anpassade kosttillskott (om det behövs för din balans). Därifrån skapar vi en grund som du kan fortsätta utifrån – det viktiga är att du är så pass insatt och motiverad i din egen utveckling att du känner att dina insatser gör skillnad.

Med dig i processen får du verktyg för att kunna hjälpa dig själv.

Dock är det viktigt att veta, att man kan räkna med att den tid det tagit i år att slita ner kroppen – tar det i månader att börja vända tillbaka näringsvärden och kroppens funktioner. Vi jobbar inte med en quick fix, utan med att stärka din kropp från grunden över tid – för framtiden. Går du in i denna behandling ses vi för en grundundersökning (1050 kr) och följer upp hur dina näringsvärden förändras omkring var fjärde vecka (850 kr).
Kostnad för kosttillskott tillkommer.

Snabbkontroll med QMA, 30 minuter för 500 kronor. För dig som är säker på om/hur du vill gå vidare, men är nyfiken på att göra en kontroll av dina näringsvärden och organstatus. Jag förklarar kort vad analysen säger, men ger inga rekommendationer (utan att veta mer än så om dig). Vill du fortsätta, kan du boka in en tid för nybesök.

En yogis hand i gyan mudra - tumme mot pekfinger. Medicinsk Yoga – MediYoga
Den medicinska yogan är ett lugnt, dynamiskt och inkännande sätt att lära sig känna och lyssna inåt, till sin egen röst – kanske för första gången i livet. Andningen och syresättningen av kroppen är i fokus, eftersom det är grunden till allt liv. Vi behöver ju varken mat eller dryck om vi inte kan andas. Och det djupa andetaget kan styra våra stresshormoner och blodtrycket, visste du det?

Personlig yoga – enskild session 1,5 timme för 950 kronor.
I en enskild session – en yogalektion – har vi ett terapeutiskt samtal i 1,5 timme. Där berättar du om dig själv; hur ditt liv ser ut nu, hur det såg ut när du var barn och hur du mår idag. Sedan blir du rekommenderad yogaövningar eller yogapass som är anpassade till just dig och din livssituation – för att du ska kunna yoga själv hemma och få en nyckel till ditt eget inre.

Yogalektion – grupp eller privat
Jag håller yogalektioner likaväl för grupper, som privat eller på arbetsplatser. Det går bra att yoga sittandes på stol, eller liggandes på en matta på golvet. Passets tema eller inriktning kan anpassas efter önskemål, mejla mig gärna för prisuppgift eller förslag via detta kontaktformulär.

Yoga och kost i kombination
Egentligen är kombinationen av en personliga yogaövningar och individuell kostrådgivning en optimal väg mot balans – enligt min mening. Till exempel genom en grundläggande hälsoundersökning. Där tar man hand om både den mentala biten och den fysiska kroppen, men det går förstås lika bra att göra en sak i taget, ett steg i taget. Det avgör du.

Två hjärtformade linsplättar på ett turkosfärgat fat.Individuell kostrådgivning – 1,5 timme för 950 kronor.
Ont i kroppen, trött och sugen på sött – hela tiden? Jag vet precis hur det känns. Om du vill få hjälp med att hitta vilken läkande kost just du behöver göra för att må bättre, får du fylla i en enkät med frågor, sedan samtalar vi om resultatet och skapar bästa tänkbara grund, så att du hålla balansen på egen hand. För bästa resultat gör vi en hälsoundersökning och flätar in din kosthållning.

Föreläsning – yoga och kost
Om Medicinsk Yoga eller den läkande kosten  – samt dess inverkan på kroppen. Vi är alla unika och behöver alla olika saker, vilket är utgångspunkten i mitt arbete. Vem är du och vad behöver du? Föreläsningen kan läggas upp utifrån förfrågan och efter eventuella önskemål om tema, mejla mig gärna via detta kontaktformulär.

Kostkurs – teori / praktik
Här finns möjlighet till en teoretisk kurs i tre eller fyra delar om kostens viktiga beståndsdelar; vad din kropp egentligen behöver för att bygga upp vävnad, skelett, muskler, hormoner, enzymer och annat som ska få oss att behålla hälsan. Får vi i oss tillräckligt av detta i maten idag? Ett förslag på upplägg är vår redan utformade och grundläggade kostkurs “Mat för mig, kanske för dig“, men har du en egen idé kan du mejla mig via detta kontaktformulär.

Färgsprakande mat på ett turskosfärgat fat.Praktisk matlagning
Det finns även möjlighet till en rent praktisk del – gärna efter en teoretisk inledning – med matlagning alternativt provsmakning på den kost som rekommenderas att lära sig mer om – allt för att närma sig den kosthållning som kan bli din/er nya giv för framtiden. Vi kan träffas och laga mat, ni kan vara vänner, par, kollegor eller familjer – hör av er via detta kontaktformulär.

Och vad har jag för erfarenhet av det här? Vill du veta vad jag gått igenom och hur jag lärt mig detta, kan du läsa här om min egen resa.

Här kan du läsa om några allmänna saker som det är viktigt att tänka på.

Jag tar kontanter, kortFriskvårdscheckar och Friskvårdskuponger.

En tecknad analog klocka som symboliserar tid.Vänligen observera att vid inställt besök som avbokas senare än 24 timmar innan avtalad tid, debiteras hela beloppet… av respekt för varandras dyrbara tid.

Du når mig via detta kontaktformulär.

 

Varmt välkommen!

// Linda