Vattenrenare

En viktig del av hälsan är att rena dricksvattnet ur kranen, vilket jag skrivit mer om under ämnet  vattenreningHär kan du läsa om vad kranvattnet innehåller, nedan ser du reningskapacitet och information om modellerna:

Euro vattenrenare monterad på kökblandare.Euro, vattenrenare, för 695 kronor (inkl ett extra filter värde 149 kronor: totalt 6000 liter). Den har en kapacitet på 3000 liter (det gäller att beräkna förbrukningen), vilket är ca 1 år.
Kom ihåg – ett förbrukat filter ska sorteras  som miljöfarligt (!) avfall. 

Bild på euro kran i byggsats, tre olika delar.Euro är som ett smidigt litet “rör” som monteras på kranen utan att ta särskilt stor plats. Genom en liten kran kan du växla mellan att spola upp renat vatten för dryck eller inte renat kranvatten för att till exempel diska.

Beroende på vilken typ av köksblandare du har, behöver du möjligen komplettera Euro:n med en ut- eller invändigt gängad koppling. Kapaciteten för patronen som renar är 3000 liter, vilket räcker i ett år ungefär. (I köpet ingår alltså ett extra filter.)

Här är några fler exempel på vattenrenande modeller: 

griffon blåGriffon, vattenkanna, för 495 kronor.
Praktisk att ha på jobbet (eller med sig på resa, dock är Amigon mer hållbar), ett filter räcker ca 500 liter (3 månader). Nytt filter: 129 kronor.
Kom ihåg – ett förbrukat filter ska sorteras som  miljöfarligt (!) avfall. Utgången för tillfället.

dophin blå_Dolphin, vattenkanna, för 495 kronor.
Praktisk att ha på jobbet (eller med sig på resa, dock är Amigon mer hållbar), ett filter räcker ca 500 liter (3 månader). Nytt filter: 129 kronor.
Kom ihåg – ett förbrukat filter ska sorteras som  miljöfarligt (!) avfall.

Amigo reskanna med vattenfilter.Amigo, reskanna, för 495 kronor. Slagtåligt (och icke giftigt) plastmaterial, anpassad för att ta med på resa och rena vatten dit man kommer.
Nytt filter: 129 kronor.
Kom ihåg – ett förbrukat filter ska sorteras som miljöfarligt (!) avfall. Utgången för tillfället.

G1 vattenrenare.G1 eller G2, 1990 / 2200 kronor: samma sorts vattenrenare, med montering på eller underdiskbänken. Kapacitet 25.000 liter vatten.
Ett nytt filter får du för 595 kronor.
Kom ihåg – ett förbrukat filter ska sorteras som miljöfarligt (!) avfall.

Duschfilter för vattenrening.Duschfilter för 1200 kronor. Monteras på blandaren i duschen, allt som behövs för installering medföljer. Kapacitet 25.000 liter vatten.
Ett nytt filter får du för 495 kronor.
Kom ihåg – ett förbrukat filter ska sorteras som miljöfarligt (!) avfall.

Samtliga renare har samma typ av filter, nämligen ett mikrospiralfilter. Det är ett poröst material med små “strutar” som samlar upp ämnena vi bör undvika, dock släpper det igenom det filtrerade vatten och mineraler.

“Den beskrivande bilden nedan föreställer det unika filtermaterialet. Det är ett mikroporpolymer med spiralformade, avsmalnande kanaler som till skillnad från äldre tekniker som kol- eller keramiska filter har förmågan att hålla kvar uppfångade föroreningar och inte släppa tillbaks dessa i vattnet igen, inte ens vid kraftiga tryckstötar.” (Klicka på bilden för att göra den större.)

Skiss på Aragonsplit microspiralfilter i vattenrenare.

Här nedan ser du en lista på mikrospiralfiltrets reningskapacitet:

Reningskapacitet för mikrospiralfitret.

Vill du att jag skickar en vattenrenare till dig, så går portot på en Euro runt 50 kronor, de större kostar lite mer beroende på vikt. Beroende på vart den ska, så söker jag det smidigaste alternativet, kanske är det att lämna över den till dig om du bor i Stockholm?

Kontakta mig gärna om det låter intressant! Kom ihåg – rent vatten är av yttersta vikt för hälsan. Punkt slut!

Varmt välkommen.

// Linda