Hej och tack, 2012.

Ja, jäklar. Vilket år  2012 har varit. Dra mig baklänges. Hur fick allt plats?

Tomma flaskor och glas, som en symbol för stökig fest.Året började väl egentligen med grannarnas  kaotiska discofest på självaste  nyårsnatten, när de sista skälvande minutrarna av december 2011 gick över i de första färska timmarna på januari 2012. Och fortsatte fram till klockan fyra, fem på morgonen. Sade jag att det var lyhört? Kanon.

Det fick mig att fundera på vad  just det innebar för årets fortsättning – hur året väl börjar. Jag borde nog förstås ha förstått att det skulle betyda “du kommer att behöva tålamod i massor”… och ibland har det banne mig trutit. Minst sagt. Tålamod har väldigt sällan varit min starkaste gren, även om jag är envis vill jag att det mesta ska hända – nu. Eller igår. Men jag har iallafall försökt allt jag kunnat (och kanske även mer än man kan begära, med tanke på eldtecken i både ascendenten och måntecken) under heela året. Phew!

Flyer med bilder och text för "Mitt nya liv".Strax efter födseln av mitt nya liv och det nya företag, som nu tycks växa för varje dag, var det dags att få igång hemsidan. Jag ser det som sker med spänning, nyfikenhet och framtidstro.  Genom  enskilda yogasessioner,  yogaklasser,  hälsoundersökningarkostkurserhemsida  och Facebook … som ringar på vatten. Det är suveränt kul och jag försöker att “bara” flyta med. Tacksam till tusen.

Så kom ganska snart en flytt, och ett frivilligt byte av hem, utgångsläge och plattform – från den ena sidan av stan till den andra. Packning av flyttlådor, mobilisering och kånkande – genom höga snödrivor, tö och feberyra. Perfekt tajming, verkligen. Ändå gick det vägen, som alltid, främst tack vare finafamiljen som var beredda på att, ännu en gång, ställa upp och bära.

Ett bord med studiematerial, tekopp, vattenflaska och pennor.Tidigt 2012 påbörjade jag även en fantastisk  utbildning i Funktionsmedicin, som har lett in mig på en oerhört intressant väg i livet. Min nya väg. Min framtid. Hur gick det till? Var det redan förutbestämt? Plötsligt faller alla pusselbitar på plats och passar som handen i handsken… otroligt. Tacksamhet igen.

Och så alla dessa viktiga möten – både själsliga och personliga, både med förhoppningar, besvikelser, sorger, smärtor, livsläxor och kanske andra utvägar än önskat – men samtidigt nya chanser, möjligheter och erfarenheter. Där följderna har resulterat i glädje, samhörighet, gemenskap, lättnad och frihet. Allt i ett. Precis som i ett litet Kinderägg. Eller inte riktigt. Men ändå.

2012 har varit overkligt händelserikt år och gett mig så mycket, så många viktiga insikter och jag har lärt mig massor att ta med in i framtiden. Så nu är det dags att bjuda in ett annat viktigt år, 2013. Alldeles strax.

Ett gnistrande fyrverkeri mot en blå himmel.Jag önskar dig ett gnistrande fint avslut på det  omvälvande och förändrande år som vi har levt med de senaste 12 månaderna… nu ska jag fundera på vad jag vill ge mig själv det kommande året. Men inte som ett klassiskt nyårslöfte, som att gå ner i vikt, sluta röka, börja träna eller… nej, ett annat sorts löfte. Jag ska fundera lite till.

Gott slut på 2012 från mig till dig, fina du. Var du än är och vad du än gör. Jag säger tack och hej med en låt från denna vinter som jag… snöat in på.

// Kram Linda

Comments are closed.