Hur har sommarledigheten varit…? Lite väl mycket socker i form av rosévin eller öl, glass, proteinrik grillmat, feta såser och sliskiga efterrätter? Jag vet.
Det behöver faktiskt inte betyda att alla sommarval varit så “illa” per automatik, men det kanske känns som att det blev lite för mycket gottis och att det är dags att ge kroppen lite välbehövlig vila (…passande så här efter eller i slutet av semestern) och renande avlastning? Jag vet.
Kanske står du där i köket nu, snurrar runt runt och vet varken ut eller in – för vad är det som är “nyttigt“, egentligen? LCHF, GI, 5:2-fasta…?! Jag vet.
Därför sparkar vi nu igång vår grundläggande kostkurs “Mat för mig, kanske för dig” i september månad – en i Stockholm + en i Märsta.
Det handlar inte om en typ av kosthållning, utan flera. Att var och en bör hitta sin väg till läkning, men att det finns vissa saker som är bra att veta, helt enkelt.
Klicka på den här bilden för att läsa mer om innehållet/delarna i kursen:
Jag och min kollega Carina berättar om våra vägar via sjukdom, men man behöver naturligtvis varken vara eller ha varit sjuk för att delta. Du kanske bara är intresserad, vill få en djupare kunskap om hur kroppen fungerar, vad den “önskar” för optimal funktion och få inspiration med dig in i framtiden? Vi var sjuka och det var därför jag började jobba med mat och kostråd, men idag är jag glad över min egen resa – för den ledde mig… hit.
Vi pratar om att göra medvetna val, istället för “förbud”. Att lära sig mer, förstå sammanhangen. Kopplingarna. Hur saker och ting hör ihop.
“-Får du inte äta det här?” frågar många och det är nog det vanligaste missförståndet jag möter. För det finns ingen mat-polis där ute. Jag väljer själv och när jag tackar nej så har jag valt det. Jag vill inte äta vissa saker för att jag känner och förstår hur det skadar min kropp eller skapar slitage, som en följd av att jag varit sjuk. Jag känner det lättare nu. Men hur andra gör är deras val, inte mitt. Jag ska inte ha någon åsikt om det.
Jag tycker till om det JAG äter eller avstår… och känner att jag vill förmedla den kunskap jag förvärvat, för att fler av oss ska kunna göra medvetna val. Men ingenting är förbjudet. Kom ihåg det.
Som en försmak på “vad som kan tänkas komma” under kursen, har vi gratis provsmakning på Havregatan 10 (nära Skanstull på Södermalm, Sthlm) onsdag 28/8 kl 17-20. Vi vill visa på vad man kan göra och vilken sorts mat man kan laga utan produkter som vetegluten, mejeriprodukter (komjölk), socker, fläsk , tomat, potatis, paprika, soja och så vidare…när det känns som “vad finns det kvar att ÄTA då?”
Jag brukar kalla det som finns kvar för “läkande kost“.
Så, kom och “häng” med oss på ett litet provsmak onsdag 28/8 kl 17-20.
Anmäl dig gärna via detta kontaktformulär om du/ni vill vara med, så att vi kan beräkna och mängda. Skriv “provsmakning”. Tackar!
Så, om du tycker att kostkursen verkar var något för dig, kan du boka en plats genom att betala in anmälningsavgiften på PG 11 65 52-1 (Vitalklubben Fyrklövern). Det är 350 kr/tillfälle eller 1000 kr för alla tre. Kom ihåg att skriva ditt fulla namn, uppge din mejladress samt var du vill gå kursen (Märsta eller Sthlm).
Liksom förra året planerar vi en inspirerande och alternativ julbuffé som avslut på kostkursen, söndag 8/12 (andra advent).
Kom och ät för 300 kr/person eller ta med dig någon (vän, kollega, barn, partner osv) för endast 500 kr/par: varmrätter, kalla rätter och efterrätter.
Anmäl ditt intresse till julbuffén via detta kontaktformulär, även här betalar du in anmälningsavgiften på PG: 11 65 52-1. Kom ihåg att skriva ditt fulla namn och mejladress, samt det är “julbuffén” pengarna avser. Tack!
Så, vi får väl se om vi ses i höst då!
Om inte, stort lycka till med balansen i livet, med att stärka dig inifrån och ut. Att stresshantera, se till att din kropp åldras långsamt och njut av livet. Fokusera på glädjen. Det är du värd.
// Kram Linda