Matlagnings- & yogaresa till Gotland 29-31/8 2014

Jajamensan. Under våra kostkurser “Mat för mig, kanske för dig” genom åren, har det kommit upp önskemål om en praktisk matlagningskurs för att lättare kunna implementera den teoretiska kunskapen i sitt nya liv…

En gotländsk stilla strand.…och eftersom min kollega Carina har erfarenhet av att arrangera matresor (till bland annat Spanien) och har ett hus på Gotland, så slår vi helt sonika ihop dessa båda faktum och erbjuder något vi kallar:
En kombinerad matlagnings- & yogaresa helgen 29-31 augusti 2014.

Fokus är naturligtvis på stärkande och läkande kost, men för att vi människor ska kunna tillgodogöra oss näringen när vi äter, behöver vi vara i ett lugnt (parasympatiskt) tillstånd. All stress skapar obalans i matsmältningen. Även om vi kallar stressen för “positiv“.

Terrass på Gotland, eventuellt för yoga.Och eftersom jag är lärare och terapeut i MediYoga, väver vi in några andningsövningar och lugna yogapass (du behöver inte ha någon förkunskap eller vara särskilt vig/rörlig) under dessa dagar. Alla övningar görs efter egen förmåga, utifrån dagsform,
MediYoga har visat sig vara effektivt för att kunna sänka stresshormoner och ett eventuellt högt blodtryck samt balansera och stärka kroppen inifrån. Även om man är frisk och kry, är det alltid stärkande att lugna nervsystemet. Dessa övningar är dessutom toppen att “ta med sig hem” och utöva var som helst i vardagen. Vid vackert väder, gör vi yoga på Carinas rymliga altan.

En tallrik färgsprakande och läkande kost.Så, du som har deltagit i vår kostkurs någonstans (Sthlm, Märsta eller Danderyd) sedan våren 2012 och vill lära dig mer om det praktiska – häng gärna med oss! Har du inte gått vår kurs, men ändå vill vara med, så kan du höra av dig iallafall (nedan). De som gjort den “teoretiska” resan har dock förtur, eftersom det annars kan dyka upp många frågor kring det vi redan har gått igenom vid tidigare kurstillfällen.

Så här har vi tänkt oss upplägget:

 Vi siktar på fredag-söndag 29/8 – 31/8 2014 (resa till ön torsdag 28/8).

(Vår vän och (internationella) kostrådgivare Steven Acuff föreläser nämligen i Visby tisdag 2/9 kl 18.30-21 på temat “Att åldras utan att bli gammal och sjuk” om du är intresserad av att delta även där, Carina hjälper gärna till med biljetter.
Under måndagen 1/9 kan du göra vad du vill (fria aktiviteter) eller så hjälper Carina till med förslag på vad som kan ses/göras, kanske tillsammans?)

 Investeringen i dig själv är 2900 kronor r kurs, yoga och all mat (3 frukostar, 3 huvudmål samt 2 lättare kvällsmål). Resa och boende tillkommer, Carina kan hjälpa till med detta.

 När du anmäler dig (med 1000 kr i anmälningsavgift) och betalar hela summan före 15/6 får du en goodiebag: ett “användbart startkit” med produkter att ta med hem till köket och matlagningen i vardagen (till ett värde av 300 kr). Passa på!

 Det finns möjligheter till boende i närheten av Carinas hus: bland annat i Kappelshamns fritidsby, i medhavd husvagn eller tält på hennes tomt eller i flerbäddsrum hos Carina för 50 kr/natt. Meddela oss gärna hur du vill göra.

Så, vill du vara med oss? Kontakta mig nu via detta kontaktformulär.

Gotländsk karg och vacker natur.Vi hoppas på ett par roliga, informativa och matglada dagar tillsammans med ett gäng som vill stärka sig ännu mer inifrån! Både god mat och ett gott skratt förlänger livet – vi kombinerar gärna de båda för bästa effekt!

Har du frågor om Gotlandsresan? Hör av dig här!

Här ser du förresten höstens kostkursdatum i Stockholm/Märsta för “Mat för mig, kanske för dig” – teori och provsmakning i ett. Nu även med ett nytt alternativ – en HELDAGskurs (kl 9-17) 15/11. Hoppas vi ses!

Varmt välkommen!

// Kram Linda

 

Comments are closed.