Tack, 2014.

Alltså, 2014 har varit ett lite knepigt år. Jag tycker det. För det första gick det förbi jättefort och för det andra; vad hände egentligen? Privat tycker jag nog att det var som ett mellanår som kändes lite “jaha?”, nu när jag ser tillbaka på det.

Kanske var det jag som hade lite för höga förväntningar. Och om sanningen ska fram så tycker jag att det har varit ett tungt år på många sätt. Tungt och snabbt. Och mörkt – den här hösten/vintern har ju känts rekordlång.

En "ny väg" i livet, här kantad av björkar.Men samtidigt – vilket bra år det har varit!
Ur ett “mitt nya liv“-perspektiv har det hänt så mycket roligt och bra, nästan snabbare än jag själv har hunnit greppa – det gäller att ta in och vara tacksam för det också! Jag har sammanställt några händelser, så här långt, för egen del…

* Yogaklasser på våren och hösten. Alltså, det är en ynnest för mig (som behöver lugna ner hjärnan stup i kvarten) att få leda en lugn och stilla yoga. Att helt slå om och vara en annan jag, att hjälpa människor andas. Varje gång, varje pass, känner jag tacksamhet över att ha hamnat på yogamattan intill dem. Med en yogaform som varken kräver muskler, smidighet eller styrka – men mod att sakta ner. Att kunna släppa taget och kontrollen, att våga vara i vilan. För det gör inte alla. Och jag är övertygad om att det i framtiden är balansen mellan stress och avslappning som skapar hälsa. Tack alla ni som vill vara med och gör yogan så fantastisk som den är.

Anteckningar från vår kostkurs på en Whiteboard.* Kostkurser på våren och hösten. När vi håller vår kostkurs “Mat för mig, kanske för dig” lär vi oss av våra deltagare, samtidigt – det hoppas jag aldrig kommer att upphöra. För det gäller att vara lyhörd även när man lär ut. Att också kunna lyssna in. Vi har vårt mål och vår mening klar för oss, vad vi står för och vad vi anser, men varje kurs är sin egen, på sitt sätt. Varje konstellation och sammansättning. Ibland är det 20-talet deltagare, ibland färre… för att det ska vara så, just då. Vi hoppas förstås att ni vill vara med även i vår – nu har vi lagt upp det som en helgkurs istället för tre vardagskvällar. (Kom ihåg att du som redan gått vår kurs och vill friska upp minnet, går den för halva priset…) Välkommen! (Anmäl dig här.)

* Föredrag om kost hos en tjejgrupp, på en timme. Jag fick en förfrågan i höstas om att hålla en timmes föredrag om hur kosten påverkar kroppen, för ett gäng tjejer som hade en heldag tillsammans – med fokus på att “ta hand om sig”… Du som känner mig eller har gått vår kostkurs, vet att en timme är en utmaning (då vi vanligtvis har kurser i flera timmar). Och det var det. Men även väldigt roligt, nu vet jag att jag fixar även det! 🙂

* Matlagning och yoga på Gotland 28-31 augusti 2014. Eftersom jag själv återhämtade mig väl med hjälp av kostomläggning och yoga i kombination, är jag övertygad om att det går att leva på ett hälsosamt sätt som kan vara stärkande för hela kroppen – även om det är individuellt hur. Därför satte vi ihop en kurs i min kollega Carinas hus på Gotland, för att slappna av och laga god mat tillsammans. Det blev en mindre grupp, men kanske därmed en större samhörighet och jag hoppas att vi får möjligheten att göra en liknande kurs igen – för att kunna vara i en så vacker natur, umgås, yoga, andas och både laga och äta så god, läkande kost

Gotländsk karg natur.En gotländsk strand med vy över havet.Gotländsk terrass för yoga och kostkurser.

 

 

 


*
Vår kostkurs “Mat för mig, kanske för digGöteborg 18-19/10 2014 – vår första kostkurs utanför den Kungliga Hufvudstaden och det var otroligt roligt! En kvinna mejlade oss och frågade; “ni kommer inte till Göteborg…?” varpå vi svarade “jovisst!”. Så det gjorde vi. Svårare än så behöver det egentligen inte vara, om du/ni drar ihop 15-20 personer så kanske vi kommer farande! 😉 För att få det att gå ihop tar vi ut en summa för en helg (med teori, kursmaterial, råvaror, matlagning, lokal, vår övernattning osv) men det kan det vara väl värt om man som deltagare bara kan ta sig till sin egen närmaste stad och slipper åka till Sthlm med tillhörande boende…? Här kan du läsa om hur det blev och hur de härliga tjejerna upplevde det. Jag lovar att vi hade en lika positiv upplevelse, vi också! Tack till er alla! (Ses vi igen 14-15 mars 2015…?)

* Matbok 1.Grunderna och 2.Vardagsmat. Mina matböcker (varav den första faktiskt var färdig i december 2013 och den andra som kom nu i december 2014) har gett sig ut i “världen”. Och det känns jättekul! Jag har haft en vision om vad det är jag vill göra och eftersom de är fullproppade med matnyttig information har jag tagit en summa för dem som gör att de hamnar hos de som värdesätter den – det är jätteviktigt för mig! För min ambition är att hjälpa människor framåt, så jag trycker endast upp ett antal när människor beställer, jag ligger inte på ett kostsamt och stressande lager. Men gång på gång får jag skaffa fram nya, färska exemplar. Det känns förstås jätteroligt!

Tack vare er har mina matböcker hittills funnit sina vägar fram, till exempelvis:
Stockholm * Strömsund * Frösön * Ronneby * Enköping * Rimbo  Ljungby * Höllviken * Matfors * Tranås * Simrishamn * Uppsala * Hedemora * Hästveda * Linköping * Lerum * Bunkeflostrand * Vimmerby * Västra Frölunda * Vänersborg * Ramvik * Malmö… o
ch tack vare min kollega Carina har några av dem även hittat till Schweiz och USA.

Ett tänt treårsljus.* Mitt företag fyllde 3 år i november 2014.
Det går nu alltså in på det fjärde och funderar på vad man brukar säga… “Ett, två, tre, på det fjärde ska det ske…”? Vi får se, jag håller ögon och öron öppna. Fortsätter långsamt framåt. Steg för steg. Jag är tacksam för ett så utvecklande år som 2014.
Och jag ska inte be om för mycket eller ha för höga förväntningar inför 2015, men visst hoppas jag på ett fint kommande år. Tack.

Må så gott, 2014. Och ta hand om dig. Vi ses snart, 2015.

// Kram Linda

Comments are closed.