Om “GLUTEN & SOCKER” i Gustavsberg 14/10.

Jajamensan. I förra veckan startade vi upp vår kostkurs i Märsta med en bunt roliga deltagare, så nu är vi igång för terminen! Det känns galet kul. Både att få vara med och prata om hur det vi äter påverkar vår hälsa – men kanske särskilt att människor kommer och gör ett aktivt val att lära sig mer; skaffar kunskap för att själva kunna förändra och påverka sin framtid. En härlig utveckling.

Kanelbulle med pärlsocker.Nu har jag blivit ombedd att prata en kväll – faktiskt på motsatt sida stan – i Gustavsbergs hamn, hos min vän / kollega Sussie och hennes kollega Cilla på Balans med Omtanke.  Onsdag 14/10 kl 18.30-21 ska jag alltså hålla ett föredrag på temat:
Hur påverkar gluten och socker din hälsa?
eftersom vi tycker att det… ligger i tiden.

Gluten och Socker - Balans med Omtanke 14 oktober 2015

Och har du ännu inte hittat till Balans med Omtanke, så är det där jag har min vän och eminenta ekologiska frisör Sussie, sedan hon flyttade salongen dit från Mariatorget. Gilla dem gärna på Facebook. 🙂 Hon och Cilla har en stor egen kundkrets, men jag går ut med det här hos mig också.

Sockrade geléhjärtan - godis.Kanske passar ämnet, platsen, datumet och tiden även dig? Då är det förmodligen menat att du ska vara med. Är du intresserad av att  delta kan du gärna mejla via kontaktformuläret  här eller till balansmedomtanke@gmail.com. Det är en så fin lokal men med begränsad yta, så försten att fäktas med väderkvarnar får först… ja, du fattar.

Kvällen kostar 300 riksdaler (tänk vad kul om nån kunde komma med en rykande färsk 200-lapp, jag har inte sett dem på riktigt än) och du får en massa “matnyttig” teoretisk information som du kan ta med hem till din vardag. Ditt liv.

Och jag kan inte säga det nog; kunskap om hälsa är makt för framtiden.

brödJag har själv gått igenom tuffa perioder av läckande tarm, svår näringsbrist och sockermissbruk till läkning, först idag kan jag se och summera vad jag har lärt mig genom åren och min egen resa.
(Och jag förstår nu att ju mer jag lär mig – desto mindre begriper jag.) Men jag hoppas kunna göra nytta för dem som famlar runt efter svar. Idéer. Tips.

En fördel med att ha gått före, är att kunna dela ut kartor med en lite tydligare utmärkt stig framöver. Som en snitslad bana mellan frestelser, lockelser, utmattning, värk, obalans och smärta. Se upp för träsk, gungfly och sankmarker. Håll dig på den säkra, torra och stabila sidan sidan så slipper du kanske trilla i, eller falla huvudstupa framåt. Uppåt, framåt.

smågodis färggladaMen, vissa misstag måste vi själva begå. Vi kan inte lära av andras jämt. Dock kan vi göra fallet lägre och det kan gå att landa mjukare… hur som helst är vi alla olika och kan/ska inte tvinga in varandra i specifika mönster, bara för att vi tycker att det vore bra. Som runda bollar i fyrkantiga hål. Ibland måste vi stå på näsan, för att lära. Tydligen.

Vill du lära dig mer om sockrets och glutens påverkan på kroppen, så häng gärna med. Det skulle vara kul att träffas. Eller tipsa en vän? Och kontakta mig först, så att vi vet att det finns utrymme. Tack! 🙂

// Kram Linda

Comments are closed.