Japp, matbok nummer 4 i ordningen har landat. (Efter matbok 1.Grunderna, 2.Vardagsmat och 3.Festmat). December månad = deadline, denna gång på temat “Picknick & resa” – för den som önskar inspiration och idéer kring att ta med den här sortens mat utanför hemmet. Det kan ju vara klurigt nog att få ihop den hemma… hur går det då på resa? Picknick?!
Jag har jobbat ända in i kaklet (som alltid), både dag och natt på slutet. Nu är den strax klar och nästa vecka kan jag börja skicka ut dem. Kontakta mig gärna här om du är intresserad av den, se även längst ner på sidan vad det kostar nu i december om du vill köpa flera eller komplettera med någon av de tidigare i “serien”.
Jag har kallat dem för “matbok” sedan starten 2013, eftersom jag anser att “kokbok” låter lite skrämmande. Prestigefyllt. Det bär med sig nån sorts tungt ansvar… eller en enorm kunskap att bjuda på. Att man tror att man kan knåpa ihop en kokbok. Jag vet inte riktigt hur jag tänker där, men ordet “matbok” kändes liksom enklare och lite mer anspråkslöst.
Och ändå är detta något av det viktigaste jag har gjort, de har blivit så mycket mer kompletta än de kokböcker JAG letade i för att finna det jag sökte när jag kraschade. Men det fanns inte (var det till exempel “glutenfritt” så ersattes gluten istället med sojamjöl, majsmjöl eller massvis med socker – inte minst i form av frukt – och skulle det vara “antiinflammatoriskt” så fanns det ändå inte ett helhetsgrepp, i min värld) – så jag gjorde dem själv. Jag visste ju vad jag önskade då, när jag behövde hjälp att leva renare, på ett nytt sätt långt ifrån den invanda matkulturen… så vad har jag att vara rädd för – egentligen?
Sedan första dagen har jag känt att ingen annan behöver tycka att mina matböcker är intressanta, att det räcker med att jag gör det. Men alla som har förstått vikten av dem, innebörden och velat köpa – det är en enorm bonus! TACK TILL ALLA ER för det. ♥ Jag har alltid haft lätt att ursäkta mig och tro att det jag gör inte duger (läs gärna tredje stycket igen…) men jag är så oerhört nöjd med vad jag har åstadkommit, så här långt. Faktiskt.
Jag var sjuk och utmattad, hade en kropp som inte ville vara med längre, den gjorde ont och jag var uppgiven. Vad skulle jag ta mig till? Jag tog inte upp näringen som jag skulle, min kropp kämpade konstant dygnet runt. Min älskade kropp. Som den har ställt upp för mig, fastän jag hade gjort allt för att rasera den. Men jag visste ju inte bättre då…
Jag sökte med ljus och lykta efter hjälp, inspiration och en struktur att kunna leva efter. Hur skulle jag hitta ut? Balans och styrka igen? Allt jag hittade där det stod om “antiinflammatorisk kost” hade en tomat på framsidan! Det kändes inte så uppdaterat, jag ville skapa något eget ur det jag läste och kom över. Jag ville uppdatera en kosthållning för att hålla inflammationer nere. Det som sedan har kommit att bli något av det viktigaste i mitt jobb.
Och det kändes viktigt att det inte blev en “diet”, utan en livsstil. Ett sätt att leva sitt liv. För det finns ingen quick-fix. Och om jag försöker peppa mina klienter till att förändra hur de äter i sin vardag (och till fest eller på resa), känns det viktigt att jag kan presentera ett helhetsgrepp. Vara så tydlig och enkel jag bara kan vara. Jag hoppas att det kan bli kul för människor att laga mat när det kan leda till en god hälsa.
Om det sedan är så att man inte tycker att maten är god eller tilltalande, kan jag dessvärre inte hjälpa. Det är en grund som man kan utveckla vidare, på egen hand. Jag har en viss kunskap efter alla år med “nördande” i maten, men jag är inte kock – så det finns säkert massor du kan göra annorlunda. Eller så ser du den rätt och slätt som en lathund att ha med i köket, för att staka ut en helt ny väg i framtiden…
Är du intresserad av en eller flera matböcker, investerar du under december månad 2016 följande i dig själv (eller till någon som får i julklapp) =
1 st matbok: 300 kr (ord. pris 400 kr / st)
2 st matböcker: 275 kr / st = 550 (ord. pris 800 kr)
3 st matböcker: 250 kr / st = 750 kr (ord. pris 1200 kr)
4 matböcker: 200 kr / st = 800 kr (ord. pris 1600 kr = halva priset!)
Till detta kommer en portokostnad på 50 kr för 1 matbok, 60 kr för 2-3 st och 75 kr för 4 stycken. Men de går även att hämta i Märsta eller i Stockholm. Detta tidigast under nästa vecka (vecka 50), så att jag hinner få hem dem.
Mejla mig gärna här; ditt namn och utdelningsadress (om du inte hämtar) samt vilken/vilka matböcker du vill ha skickade. Tackar!
Vän av ordning (faktiskt inte jag i detta fall) kan stilla undra varför de kostar som de gör, vad i hela friden handlar det om? Och det är en befogad fråga, men inte så konstigt ändå, tror jag. Jag ska svara direkt från hjärtat, som det har känts för mig hela tiden:
Jag är personligen övertygad (var och en är salig på sin tro) om att detta kan hjälpa människor till en bättre hälsa, en annan livsstil. Jag ser ju själv i andra och har egen erfarenhet av ett mindre inflammerat liv (även om jag anser att maten inte löser allt, ofta behövs även balanserande kosttillskott/näring – det har varit otroligt viktigt för mitt tillfrisknande) och jag vill att dessa matböcker ska hamna på rätt plats.
Matböckerna är tunna (ca 46-48 sidor) men ändå fullproppade med information. Det ligger minst 10 års sjukdom bakom denna kunskap, lärdomen av den resan, flera år av studier i kost och näring och om kroppen, och hittills 4 år av “snickrande” för att få ihop dem; komponering av recept, inköp av mat, fotografering och sedan pusslandet layoutmässigt.
Jag vill att de ska ha ett värde, att den som köper dem VERKLIGEN vill ha dem. Då har man tagit det första steget till förändring. Helt enkelt.
Och det är värdefullt.
Må så gott!
// Kram Linda