Kostkurs i Sthlm 7-8 oktober 2017.

Ja! Vi planerar (redan) för en kostkurshelg i Stockholm i oktober 2017. Vår kurs kallar vi “Mat för mig, kanske för dig” och vi tänker oss kl 10-15 för 1300 kr. Det känns kanske inte som det är bråttom just nu, men det är bra att gå ut med så att flera kan planera. Efter en slapp sommar kan vi ta nya tag för hösten!?

Se mer om kursens innehåll allra längst ner, vi ses på Havregatan 10.

En tallrik med färgsprakande läkande kost.Det är länge sedan sist och det vore kul att träffa er som är intresserade av att ta hand om hälsan, fundera på hur och vad ni äter – hur vi på bästa sätt kan stärka oss inifrån… även om det till stor del är individuellt. Grunden i vår kostkurs “Mat för mig, kanske för dig?” passar för alla. Här är några röster från tidigare deltagare när vi åkte till Göteborg på hösten 2014 (scrolla ner på sidan). Det var en härlig helg!

Jag möter ofta människor som söker hjälp för att de lider av smärta och värk. Stelhet. Trötthet. Stress. Någonting händer i kroppen stegvis, inte alltid till det bättre, men vad? Få vet att även detta läge kan förvärras av det vi äter. Ofta av något som äts eller dricks dagligen. Eller så är det något vi har snappat upp i media – det är mycket där nu och det spretar åt olika håll – men medvetet valt att bortse ifrån. Så kan det också vara.

Hjärtformade stekta linser.För alla vill inte veta, det är helt korrekt. Flykt och förträngning är en del av att vara människa. Särskilt om det är något som smakar gott. Även om det skadar kroppen. De blir ofta provocerade och säger “men jag kommer inte att sluta med…” även om de har bett mig om hjälp (det händer dock sällan), medan de flesta ser på mig och säger “Vad ska jag göra?” För allt fler känner att de bara har en kropp och att hälsan betyder allt.

De känner att det mer och mer är dags att dra i handbromsen och lära sig mer, av det där vi inte riktigt får veta. Vi lär oss om kalorier och motion, men förstår inte alltid vad som händer nere på cellnivå – egentligen. Och det är ofta frågan många ställer när de får mer kunskap och information om det vi äter: “Varför har ingen berättat det här?” Och så kände jag också. Precis så.

Studiematerial, skolhelg i Funktionsmedicinska Näringsskolan.Genom min egen resa, med platta fall och skrubbade knän, gjorde jag så många vurpor att jag satte mig ner och andades. Tittade på hur jag hade sprungit, vartåt, vad jag hade gjort och varför. Jag studerade MediYoga till lärare och terapeut, läste även till  näringsrådgivare inom funktionsmedicin, läste om hur kroppen fungerar och vad den behöver för det. Analyserade och förstod vad som hade hänt… över tid och långsamt.

Jag tänkte att mina omvägar kunde ge någon annan en genväg. 

Man lär sig ofta genom att göra misstag själv, men om någon läser detta nu och känner att det är dags att ta tag i den där trassliga vägen framåt – så välkommen! Meddela gärna här om du är intresserad till hösten, så att vi ser om det finns intresse och om vi får ihop en grupp. (Det är inte bindande i nuläget, men vi önskar kunna kalla dig efter sommaren.)

Kostkursanteckningar blir det...I kursen pratar jag om kostens påverkan på organens funktioner: lättförståeligt och enkelt; det handlar om att förstå vad vi kan göra för oss själva. Hitta motivation. Det finns inga “förbud” men att lära sig mer om kroppen är en investering för framtiden. Carina tillagar mat att provsmaka, så att du får nya alternativ och idéer. Kompendium (via mejl, annars tillkommer utskrift och porto) samt recept ingår.

Vi pratar, ställer frågor och svarar. Samtalar, helt enkelt. Jag vill lära ut – men lär mig samtidigt massor av dig. Det är det fina med att både hålla i och delta i en kurs. Och detta ämne gör det roligt att träffa och lära av flera i samma “sits”.

Vill du hitta sätt att avlasta din kropp? Önskar du känna dig lättare och mer harmonisk i kropp och huvud? Ser du fram emot att finna en ny kosthållning?

Du är varmt välkommen till oss! 

// Kram Linda

Har du frågor kring kursen? Något du önskar att vi ska ta upp? Kontakta mig här. Och meddela oss gärna om du har någon allergi/intolerans, tack.

Comments are closed.