Kort anatomilektion

Egentligen är det väldig enkelt – det jag tänker, känner och äter påverkar och bygger min kropps biokemiska balans ner på cellnivå.

Det är balansen mellan dessa delar som skapar förutsättningen för god hälsa.

Kroppen strävar ständigt efter balans i alla sina processer; det handlar om såväl biokemiska som hormonerenzymer, signalsubstanser eller impulser i nervsystemet och andra förlopp som att kunna tillgodogöra sig dessa ämnen och signaler. Det handlar om hur alla delar kommunicerar i din kropp – samtidigt.

Ett cafébord med studiematerial - böcker, pennor och papper samt en mugg te.För att kortfattat förklara detta, kommer här en liten grundläggande lektion.
Det är en kombination av  anatomi  “hur organismer är uppbyggda” – och biokemi – “läran om kemin hos levande organismer”, till exempel ämnesomsättningen i cellen.

Det kan vara bra att ha en grundläggande kunskap om hur människokroppen fungerar och sedan ha sedan i åtanke hur mycket det faktiskt är som påverkar runtomkring oss. Då kan det dessutom vara lättare att göra medvetna val för framtiden.

Här kan du följa med på en genomgång av;

Cellens struktur

Matsmältningen

Ämnesomsättningen

* Blodomloppet

Immunförsvaret

Nervsystemet

Hormonbalansen

Syra/bas-balansen

* Vatten och vätskeintag

* Sömnens betydelse

… och lite sånt, småsaker. Eller? Under rubriken “Hälsa” och fliken “Obalans och smärta” i överkant på sidan, hittar du några av de obalanser som kan tänkas uppstå när alla instrument i samma orkester – kallad “Människokroppen” – inte spelar helt synkronicerat tillsammans… eller i olika tonarter.

Vill du göra en enskild session för att hitta personlig yoga för dig eller lära dig mer om läkande kost i en individuell kostrådgivning?

Du når mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.