Ekologisk frisör

Om man strävar efter att göra medvetna val för helheten, betyder det mycket hur vi tar hand om oss själva – utöver lugnande yoga och läkande kost.

Logotyp för salong Omtanke, en gul och orange solliknande symbol.Går du till exempel till en frisör för att klippa dig och färga håret? Använder de kemikalier eller naturliga material och färger från växtriket?

Det må låta petigt, men tål faktiskt att tänkas på. Eftersom håret är som små “sugrör” i formen och dessutom har små “fjäll”, så sugs de eventuella kemikalierna in i huden eller via fjällen in i hårstrået. Har du tänkt på det?

Vet du om att det finns ekologiska frisörer som gör “energiklippningar”, som passar ditt hår och din frisyr bäst? Som “läser” av hur ditt hår helst vill växa för att komma bäst till sin rätt, och ser om du saknar vitaminer, mineraler eller proteiner. Som färgar hår med naturliga och ekologiska ämnen som rödbetsjuice eller vulkanlera – utan att det försvinner snabbare än en kemisk färg. Det växer ut som allt annat, men känns och verkar mildare under tiden.

Min vän Sussie är ekologisk frisör på Balans med Omtanke i Gustavsberg.

Tänk på vad du utsätter din kropp för. Sedan kan du göra ett medvetet val.

Var rädd om dig.