Mamma Catarina

Min mamma Catarina kommer här längst ner på listan över mina lärare, men i själva verket kommer hon faktiskt… först. Det är ju henne jag vuxit upp hos.

För är det något jag förstår idag, så är det att hon alltid har tänkt på ett “funktionsmedicinskt” sätt. Sedan många år tillbaka, förmodligen alltid mot strömmen. Men för mig har det varit något naturligt att i det allra flesta fall av smärta tänka eller ställa frågan “vad beror det på?” Vad beror symtomet på?

Vi är inte “bortskämda” med värktabletter i vår familj. Det var inte så att vi inte fick värktabletter – för det fick vi – men mamma försökte alltid hitta ett svar på varför det var som det var. Därför har det känts naturligt för mig att försöka klara mig utan smärtstillande, om det inte varit olidligt.

Hon letade kanske inte lika djupt i människors omgivning som jag gör idag, men det är nog därför detta förhållningssätt känns helt naturligt för mig. Om jag hade ont i huvudet frågade hon alltid hur mycket vatten jag druckit under dagen och det har jag tagit med mig… orsak och verkan. Hellre än värktabletter – bara.

Med det säger jag inte att all huvudvärk beror på vattenbrist, eller att det är fel att äta värktabletter. Jag säger främst att jag sent omsider förstått hur långt före hon alltid har varit, vilken kunskap hon har haft. Idag jobbar hon som lärare och terapeut i Medicinsk Yoga, samt energimassör. Plus det faktum att hon även är utbildad undersköterska, så hon har erfarenhet av både fiskvård och sjukvård.

Det är en glädje och stor hjälp för mig att kunna prata, fråga och be henne om råd. Fina mamma, tänk vad konstigt rätt det kan bli…? Jag är glad och tacksam för det vi har tillsammans, det hoppas jag att du känner och vet om.