…om individuell kostrådgivning

”Vi hade båda två en obehaglig upplevelse av att vara proppmätt men ändå sugen på att äta, energilös fast vi åt ofta. Anders fick en period av huvudvärk och kraftigt magknip och jag, Karin,var svullen och mycket orolig i magen.

Vi fick kontakt med Linda och Anders mötte henne först för en konsultation. Han kom hem med en säkerhet kring sin situation och framför allt handfasta råd kring vad han borde låta bli att äta. Någon dag senare kom Linda hem till oss med ett par kassar mat och gav oss en kurs i gluten- och laktosfri matlagning.

Att få veta vad jag ska göra för förändring kan vara bra men det var helt fantastiskt att få den praktiska erfarenheten av att ha lagat maten, att ha alla alternativen hemma, att ha fått fråga och få svar och sedan få göra det
direkt själv.

Vi fick förslag på allt från vardagsmat till fredagsmys och sötsugs-stoppare.

Resultatet? Vi har fått en gedigen kunskap kring hur våra kroppar fungerar, vi har flera fungerande alternativ som är laktos- och glutenfria, vi har fått kunskapen som gör att vi kan fortsätta utforska de alternativ som passar både våra kroppar och våra smaklökar.

Vill du lära känna din kropp och utveckla den relationen så har Linda riktigt bra redskap att erbjuda, lycka till!”

/  Anders och Karin

* * * * *

“Linda tog sig med stort engagemang an mina problem, jag kände att hon tog mig och mina bekymmer med magen på stort allvar. Hon hjälpte mig med att få en större klarhet i vad jag åt och att reflektera över vad som var orsakerna till att jag hade ont.

Med hjälp av en väl utformad enkät som hon sen kommenterade, påvisade hon för mig en del brister i vad jag åt och vad jag kunde göra för att förbättra det.”

/  Kattis

* * * * *

”Din kostenkät och framförallt feedbacken på svaren du gav utifrån den har gett mig en tydligare förståelse för vad som är bra och inte bra för mig att äta. Jag är ju redan ganska medveten om vad jag stoppar i mig men med hjälp av dina ingående frågor blev det tydligare för mig att se vilka delar just jag behöver jobba mer på för att förbättra mitt mående med hjälp av en mer anpassad kost.

Det känns fint att kunna titta tillbaka på och påminna mig själv mellan varven om vad som är viktigt för just mig. Din enkät kan hjälpa många!”

/  Ronya

* * * * *