Snabbt / stilla

Idag är det viktigt att saker och ting i livet går väldigt fort, nästan utan att vi reflekterar över det. Snabbt. Vi tar genvägar och känner att vi “måste” förenkla, spara in, skynda oss – stress omkring oss den större delen av vår vakna tid.

Som om vilda djur jagar oss, när det egentligen oftast är våra tankar.

Bild på en valborgsbrasa med orangeröda lågor som sträcker sig mot skyn.Varför gör vi så? Jag har gjort och gör det också. Jag brann för så mycket och gör det än, när jag glömmer bort mig kan jag tappa bort bromsen. Varför rusar jag och vad är det som jagar mig? Varför är det så svårt att varva ner?

Vi vet ju alla hur våra liv kommer att sluta, förr eller senare. Varför göra vägen dit besvärlig, stressande och svår? Varför tror vi att vi måste springa dit? Eller är det därför vi springer, för att tiden känns knapp och definitiv? Det verkar inte rimligt.

Mer troligt är att vi skyndar för att vi är så uppe i det. Det blir en vanesak. Och när vi är stressade är själva springandet det sista vi reflekterar över – att tunnelseende hör till stressbilden är helt naturligt. Vi hinner inte se eller höra vår inre röst. Att kroppen kanske stretar emot.

Och varför springer jag? Stress börjar oftast i hjärnan, men är jag även stressad av maten, kaffet eller tillsatsämnen? Eller är det en obehaglig känsla inuti som kommer inifrån, den jag vill fly ifrån? Det finns många olika anledningar till det.

En trälada på ett gärde, en känsla av stillsamhet.Idag försöker jag i mesta möjliga mån att välja lugnet. Även om jag är stressad inifrån, lägger jag medvetet tid och energi på att lyssna till varför.

Det finns en fantastisk läkning i stillheten. Och att låta förändringen ta sin tid.

Numera omger jag mig med människor som kan bromsa upp mig om jag börjar stressa och tappa fokus, eftersom jag har haft så lätt att rationalisera bort varningssignalerna. Men när jag ber dem påminna mig, väljer jag samtidigt en förändring för att kunna komma tillbaka i fas så gott jag kan.

Jag undviker att dra ner på sömntimmar eftersom jag vet hur viktig återhämtningen är för kroppen. Och välja den lugnare körfilen i livet. Tids nog kommer jag fram, men jag vill inte hinna dit i förtid… Vill du hitta ett behagligare tempo i livet och sortera ut vad det är du springer emot, för eller till?

I en enskild session och kommer fram till vilken typ av personlig yoga som skulle passa dig. Kanske ser vi även med tiden över vad du äter i en individuell kostrådgivning – stressar maten dig ytterligare, utan att du faktiskt vet om det?

Du når mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.