Rynkor

I dessa tider av plastikoperationer är det intressant att tänka på att de linjer och rynkor jag har eller får i ansiktet – som är ett tecken på hur jag lever – både direkt eller indirekt kan påverkas av den kost jag äter.

Närbild på gula och bruna lönnlöv i en dikeskant.För näringsämnen tar sig uttryck.
Det jag tänker, känner och äter påverkar min kropps biokemi. Om jag äter näringstätt och bygger min kropp på bästa tänkbara material för mig eller slänger i mig lite “vad som helst i farten” när jag är hungrig – det är en stor skillnad.

Bara tanken på rynkor i ansiktet kan kännas stressande, och det finns flera olika sätt att få eller undvika dem – solens strålar är en, kroppens vätskebalans är en annan, det handlar naturligtvis om stress, men även om kosten.

Att bli “hängig”, rynkig och slapp i huden, är ofta ett resultat av att bindväven expanderar och blir lösare, till exempel vid intag av socker i olika former, även av vin eller annan alkohol. Socker är förrädiskt, för även om man inte äter det i form av rent godis, så kan du få i dig en stor mängd via alla dolda sockerkällor – för att inte nämna frukt och just torkad sådan.

Men det går att förbättra och förenkla mer än man tror, på egen hand.

Det här är ingen ny tanke. Rynkor runt munnen kan handla om obalans i  mjälte, magsäck eller tarmar. Mörka områden eller påsar under ögonen symboliserar njurarna och en lodrät linje eller två i pannan mellan ögonbrynen motsvarar levern. Dessa diagnosticeringsmetoder har använts i tusentals år, särskilt inom kinesisk medicin och andra österländska läkekonster – så det är ingenting nytt.

Det finns alltså andra vägar än sprutor, nålar, knivar, kemikalier och fillers. Det kan vara bra att veta, efter det kan man göra medvetna val. Låt din kropp stråla – så naturligt som möjligt.

Vill du göra en individuell kostrådgivning eller hitta lugn personlig yoga för dig?
Du når mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.