Moonsun – hud- & kroppsvård

Titta noga här nu, för det här bör du absolut inte missa – jag vill tipsa om en fantastisk serie ekologiska hudvårdsprodukter från Moonsun!

Här är några exempel på deras fina produkter, som jag skriver mer om nedan.


Närbild på Moonsun Vitamin C Serum.Bild på Moonsun Beeswax Body Oil.Närbild på Moonsun Body & Hair.

Moonsun består av Mia och Jenny, två kloka och kompetenta tjejer som har en genomtänkt och kärleksfull tanke med de produkter de komponerar och framställer – nämligen att de är snälla mot vår natur, våra kroppar och så rena att de till och med är ätbara. Ärligt talat, vad mer kan vi begära?

Dessutom doftar produkterna ljuvligt och gör huden underbart mjuk – det finns en holistisk tanke bakom och genom allt – vilket är precis i min smak! Därför vill jag dela med mig om detta till andra, som jag gör med information om både ekologisk hårvård och vattenrenare. Vi ska hjälpas åt med att vara rädda om oss själva, tycker jag.

Svarta siluetter av träd mot en grå himmel.Idag bör vi alla vara uppmärksamma på de  kemikalier och miljögifter som omger oss och belastar våra kroppar, det finns många tveksamma ämnen även (framförallt) i kosmetika – till exempel parabener – och därför bör vi alltså använda så skonsamma och miljövänliga produkter som möjligt!

Huden är ju perforerad, det vill säga att den har små små hål (porerna), vilket innebär att det vi smörjer på huden går ut i blodbanan – det vet ju att läkemedel gör i form av salvor, mot smärta, eller nikotinplåster. Alltså går även kosmetika in i kroppen, ut i blodet och ger i värsta fall din kropp ovälkomna ämnen som den måste hantera och rensa ut, genom levern. Och levern ska vi lära oss att vara rädd om, men det gäller såklart alla kroppens organ och slutligen – att minimera den totala belastningen på vår kropp.

Därför ska vi använda den snällaste tänkbara hudvård vi kan.

Så! Här är ett antal produkter du kan läsa om och bekanta dig med. Du kan läsa mer ingående om konceptet och tanken bakom produkterna på moonsun.se – och gör gärna det! Genomtänkt är fantastiskt och ger tyngd, i min värld.

Texter och bilder nedan kommer från Moonsun, för att de säger det bäst själva – jag kan bara instämma och understryka att jag njuter av härliga dofter, sköna konsistenser och hur mjuk min hud känns när jag använder produkterna.

Äntligen härliga hudvårdsprodukter som känns rätt i hjärtat!

Här är några av dem:

Moonsun Beeswax Body OilMoonsun Beeswax Body Oil
“En härlig bivax olja med inslag av havtorn och en mysig doft av citrongräs och lindblom som gör att den här kroppsoljan binder fukt och stärker huden. Denna fantastiska bivaxolja har många användningsområden. Passar perfekt till torra fötter, torr hårbotten och frissiga toppar. Bra för gravidmagar och skydd till ansiktet vid kyligt klimat. Det är bara att prova sig fram.” Läs mer om ingredienserna i och tanken bakom Beeswax Body Oil här

Moonsun Body & Hair SoapMoonsun Body & Hair Soap
“En ljuvlig tvål för kropp och hår, med doft av kryddig citrus som efterlämnar en ren väldoftande känsla. Använd gärna den här kropp och hår tvålen tillsammans med våra andra kropps produkter, även dom har en kryddig citrusdoft. Då får du en fantastisk doft upplevelse och du behöver inte använda parfym. (…) Rekommenderas även för män vid rakning. Efter rakning rekommenderar vi Moonsun Organic’s vårdande Cream, Oil, Serum eller Lotion.” Läs mer om ingredienserna i och tanken bakom Hair & Body Soap här

Moonsun BodyscrubMoonsun Bodyscrub
“Skäm bort dig själv med denna lyxiga sockerscrub med bland annat kokos, havtorn och härlig doft av  citrongräs som skonsamt detoxar din hud, tillför fukt och ökar hudens cirkulation. Lämnar din hud härligt silkeslen! Smörj in efteråt med Beewax Body Oil.” Bra att använda vid celluliter, för blod-cirkulationen. Läs mer om ingredienserna i och tanken bakom Bodyscrub här

Moonsun Cleansing OilMoonsun Cleansing Oil
“En balanserande antiseptisk rengöringsolja som effektivt löser upp makeup och orenheter i huden. Passar de flesta hudtyper och framförallt en blandhy. Fungerar även bra som rakolja.
Applicera på torrt ansikte, massera upp och tvätta av med rengöringsvampar i ljummet vatten, följ upp med Flower Tonic och avsluta med att applicera Face Oil.”
Läs mer om ingredienserna i och tanken bakom Cleansing Oil här

Moonsun Cleansing CremeMoonsun Cleansing Creme
“En härlig rengöring creme med bla ricin och sheasmör, som skonsamt men effektivt löser upp smuts och orenheter i huden.
Applicera på torrt ansikte massera upp, skölj noggrant av med ljummet vatten. Följ upp med Flower Tonic avsluta med att applicera Face Oil, Vitamin-C Serum eller vår Face Cream.” Läs mer om ingredienserna i och tanken bakom Cleansing Cream här

Moonsun Vitamin-C SerumMoonsun Vitamin-C Serum
“Ett härligt blommigt fuktgivande, serum med bla vitamin C, havtorn, lind och neroli. Serum är en gelbaserad emulsion av bla hydralater, vitaminer,  vegetabiliska och eteriska oljor. Produktens egenskap är att tillföra huden fukt och vitaminer.
Används på rengjord hud morgon och kväll. Gärna tillsammans med Moonsun Face Oil.”
Läs mer om ingredienserna i och tanken bakom Vitamin-C Serum här

Moonsun Face OilMoonsun Face Oil
“En lyxig återfuktande ansiktsolja med rynkhämmande effekter för ansikte, ögon och dekolletage. Innehåller bla havtorn, jojoba, neroli och lindblom. Huden får en fantastisk lyster och en sammetslen känsla. ‘Makes your skin happy’.
Används på lätt fuktad hud morgon och kväll.
Oljan fungerar även som en utmärkt vårdande hårtoppsolja. Framförallt till skandinaviska frissiga toppar….”
Läs mer om ingredienserna i och tanken bakom Face Oil här

Moonsun Flower TonicMoonsun Flower Tonic
“Ansiktsvatten använder vi för att pH-reglera huden och underlätta för ansiktsolja och ansikstcreme att tränga in i huden. Spraya på väl rengjord hud, låt ligga kvar och applicera sedan ansiktsolja eller ansiktskräm. Passar även efter rakning, solbad och på dagarna i torr kontorsmiljö framför datorn!”
Läs mer om ingredienserna i och tanken bakom Flower Tonic här

Moonsun LoveMoonsun Love
“Självklart tar vi med vårt ekologiska och naturliga tänk hela vägen in i sängkammaren och lanserar här två glidmedel, helt naturligt framställda och utan kemiska tillsatser och konserveringsmedel.
Glidmedlen innehåller ekologisk ricinolja som ger ett bra glid, blandat med jojobaoljan, också ekologisk, dessutom har båda oljorna antiseptiska egenskaper, som är välgörande för underlivet. De flesta glidmedel som finns på marknaden innehåller mineraloljor och det är en olja som är svår för kroppen att bryta ner. Vad den gör med kroppen i det långa loppet, är det heller ingen som vet…”
Läs mer om ingredienserna i och tanken bakom Love här

Du hittar fler produkter och information att surfa runt i på moonsun.se

Närbild på en rosaröd hibiskusblomma.Hoppas att du finner denna hudvårdsserie lika intressant som jag – åtminstone vill jag tipsa så många som möjligt om den, för att minimera ämnen som parabener, vilka vi inte bör ha på – eller ens i närheten av – våra kroppar! Ska vi säga så…?

// Kram Linda