Hårmineralanalys (HMA)

 

Jag erbjuder HMA (hårmineralanalys) och ser det som ett fantastiskt komplement  till min hälsoundersökningindividuell kostrådgivning och stresshantering – i mitt fall medicinsk yoga – i sökandet efter lugn och balans. Harmoni inuti.

Med tanke på att kroppens organ och funktioner kräver en hel del mineraler för att fungera (som fosfor,  jod,  järn,  kalcium,  kalium, koppar, krom, magnesium, mangan, molybden, selen och zink) kan man ju fundera på hur det blir om man har… låt säga… brister på denna typ av näring.

Trötthet, oro, nedstämdhet, sömnproblem samt obalans och smärta är några typiska och relativt vanliga symtom. Det är bara det att vi sällan tänker på det, kanske. Eller ens vet om det.

HMA-material i mars 2014.HMA stödjer kroppens biokemiska balans.Därifrån kan man börja att rikta upp obalanser. Man klipper 150 mg hår och skickar iväg för analys till Trace Elements laboratorium i Dallas, USA. Det är dock viktigt att håret har en utväxt på ca 2 cm som varken är färgat eller behandlat
(och jag rekommenderar för övrigt en ekologisk frisör för att minimera kemikalier på kroppen). Annars kan det ge märkliga resultat, om man tex använder zink- eller mjällschampo som också kan ge missvisande svar.

Efter ett par veckor (ca 4-5)  kommer det en analys av läget, med förslag på behandling och staplar som visar på den individuella näringsstatusen – ända ner på cellnivåFör det är ju i cellen det händer. Oavsett vad vi har för besvär som kanske involverar immunförsvaretnervsystemet eller ämnesomsättningen, börjar det i cellen.

Till och med om vi vill tappa vikt, så börjar det med att skapa balans i – cellen. Visst är det fascinerande?

Staplar som behöver balanseras i en HMA.Jag ska nu göra (klippa hår och skicka iväg) ett antal hårmineralanalyser för att gå vidare i utbildningen, för att läsa flera steg och kunna bli certifierad.
Så om du är intresserad av att ta reda på just din mineralstatus kan du kontakta mig via detta kontaktformulär, för att boka vi in en tid.

Din investering för en första analys är 1250 kronor (för själva jobbet i labbet), plus en timme av min tid (600 kr) där vi klipper av ditt hår. Sedan tillkommer en timmes uppföljning (600 kr) efter analysen. Då pratar vi ihop oss om de kosttillskott som rekommenderas för balansering.  (Kostnad för tillskott tillkommer.) Totalt blir det 2450 kr för en första analys med två möten. Utifrån den första mätningen och behandlingsförslagen, kan man sedan gå vidare med en uppföljande analys efter några månader/ett halvår, för att se hur värdena förändrats.

Jag har själv gjort detta och känt/märkt av  så stora förändringar, att jag tycker att det är en värdefull investering för hälsan som jag vill dela med mig av.

Tillsammans med mina andra behandlingsmetoder är den ett bra komplement.

Välkommen.