Mina matsmältningsproblem

Vissen vass i vintervatten, brunt och blött.Efter att jag fick veta om min läckande tarm, så undrade jag förstås hur jag kunde gå så många år med en mage som var så trasig, men det finns en relativt enkel förklaring, har jag förstått.

Jag var helt avstängd känslomässigt.

Det fanns varken tid, ork eller intresse i mitt liv för att ta in den smärta som befann sig i min mage, vare sig den emotionella eller fysiska. Det var egentligen så smärtsamt att befinna sig i kroppen att jag helst var i huvudet – hela tiden. Därför blev det också en chock att senare tvingas möta den kropp som av så många anledningar gjorde ont och knappt fungerade.

Jag har blodgrupp A, vilket innebär att jag har mindre mängd saltsyra, tyckera tt det är tungt att smälta rött kött och därför väldigt ofta avstått från det, men det fanns såklart mer än en stund i livet då hamburgare med läsk och pommes frites fick ge mage och tarmar en utmaning att kämpa med.

Dessutom, med den extrema stress jag hela tiden utsatte mig för genom att kasta mig ut eller in i projekt jag borde ha avstått ifrån, så haltade även mängden enzymer för att kunna bryta ner maten – eftersom matsmältningen inte alls är prioriterad vid stress. Det var som att springa i uppförsbacke och motvind.

För att inte tala om självkänslan. Oro som sätter sig i magen, hjärnstress och ångest är ingen bra kombination för tarmarna. Att jag sedan självmedicinerade med hjälp av mängder med socker underlättade definitivt inte läget.

Så jag tackar mina lyckliga stjärnor för att jag hittade till den läkande kosten och Medicinsk Yoga.

Vill du dämpa stressen i ditt liv med hjälp av en individuell kostrådgivning eller lugnande personlig yoga?

Du når mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.