…rostfritt stål

Jag uppskattar rostfria redskap, kastruller, mått, durkslag och matlådor.

Rostfria föremål; kastruller, durkslag, lådor, mått och köksredskap.Förutom att de är snygga känns de både praktiska och behändiga, rost är ingenting jag vill ha i min matlagning. Tack ändå.

Dessutom har jag fått upp ögonen för de gamla matlådorna som så charmigt kallades för “snuskburkar” förr, som hettades upp i värmeskåp. Jag minns så väl att min pappa hade en sån matlåda till jobbet när vi var små.

Idag lagar jag ofta mat och tar med mig, särskilt om jag vet att det kan vara svårt att få tag i “min” typ av mat, och oftast finns det en spis i området – så jag vrider bara på en platta och placerar matlådan på den. Superpraktiskt. Se bara till att ha en gummisnodd om lådan och stoppa den i en påse, eftersom den inte riktigt sluter lika tätt som till exempel en matlåda i plast.

Om du inte gillar att äta ur en väska.

Annars är det såklart väldigt lätt att värma den även på traditionellt vis, i en ugn, eller hälla upp maten i en kastrull och värma på en platta. Det tar bara lite längre tid än man kanske normalt är van vid (jag syftar på mikrovågsugn här), så det gäller att tänka till där, vilken tid den ska ställas in i ugnen eller på plattan för att vara klar till tidpunkten för måltiden. Svårare än så är det faktiskt inte.

Den blir dock väldigt varm, eftersom metall leder värme, så passa fingrarna.

De finns att köpa i butiker idag, efter att ha lyst med sin frånvaro några år på marknaden, och de kostar lite grann men det tycker jag att det är värt. Min faster tycker om loppisar, så hon brukar spana efter liknande (fräscha) lådor till mig – mitt tips till dig är att skaffa en sådan faster du också!

Lycka till!