Glas är ett av mina favoritmaterial, jag tycker att det är så vackert.
Nu har jag ett klinkergolv i mitt kök och det är en av glasets nackdelar, de går lätt sönder om de slår emot sten och är inte lika trevligt att gå på.
Men, jag uppskattar glasets egenskaper. Kanske särskilt att förvara tillagad mat i glasburkar med lock i kylen, men även glasskålar och flaskor med lock. Jag sparar ofta glasburkar när jag har ätit upp innehållet i dem – som mjölksyrade grönsaker – och använder dem till att förvara annan mat i kylen.
Dessutom tycker jag att det är praktiskt att portionera upp mat i glasburkar och förvara i kylen, så tar jag bara ut en i taget för en måltid om jag är på språng – det går lika lätt att slänga med en i en kylväska om jag ska iväg någonstans.
Glasburkar går även att frysa in, med mat i, och sedan tina upp i kylen eller i ett vattenbad i diskhon. Det blir inte svårare än man bestämmer sig för, egentligen.
Lycka till!