Min egen resa

Närbild på en vit liljas sex kronblad, ståndare och pistill.Ja, det här handlar om min egen resa. Mitt nya liv, efter “sju svåra år” mellan 2006 och 2013 – och sedan framtiden. Efter en stor förändring som har tagit mig lång tid och gjort mig allt bättre på uthållighet och tålamod… men jag ansåg att jag inte hade ett val. Jag VILLE förändra mitt liv. Att vara/känna mig sjuk var en nedåtgående spiral och när det var så pass illa som det var, skapade jag en målbild och fokuserade framåt. Steg för steg.

Från ett liv till ett annat – från destruktivitet allt närmare någonting som liknar konturerna av balans. Just den här resan är min, men den skulle lika gärna kunnat vara någon annans förflutna eller framtid. För vi är egentligen inte så olika varandra.

Min egen resa började egentligen när jag föddes fram till var jag står idag, även om det var vid 30 års ålder år 2006  som jag kraschlandade ordentligt och inte tog mig ur sängen. Sedan dess har jobbat metodiskt mig själv mot ett nytt liv, genom en relativt radikal kostomläggning, stärkande kosttillskott och utövande av Medicinsk Yoga.

Fotspår i skare.Hittills har det varit en lång, intressant och stundtals fruktansvärd tripp, som jag förmodligen inte hade valt självmant om jag vetat hur utmanande och prövande det skulle bli… men som jag idag uppskattar mycket att ha påbörjat. Och jag är inte klar än. Blir vi någonsin färdiga?

Är det månne allt vi lär oss på resan som faktiskt kallas livet? Och är det i den nya känsligheten vi kan lära oss att urskilja nyanser omkring oss? Visst har det varit svårt och det är verkligen inte alltid lätt att leva, men jag skulle absolut inte vilja gå tillbaka till det liv jag levde tidigare. Var sak har sin tid.

Tack och lov hittade jag min hjälp hos många stöttande människor, särskilt lugnande var Medicinsk Yoga för mig, och den näringstäta läkande kosten var snudd på livsnödvändig, eftersom jag var i så väldigt risigt skick.

Jag är förstås fortfarande på min resa och lär mig varje dag, men jag delar gärna med mig av det jag lärt mig och förstått hittills, för att hjälpa andra.

En blaskig och blöt väg i skogen.Det har många gånger känts som fler kalla, hala och blaskiga vägar med branta stigningar, än nedförsbackar i medvind – men har någon lovat att det skulle vara räkmacka att göra livsavgörande förändringar…?

Nej, inte precis.

Det här har varit min väg hittills, men nu börjar alltså mitt nya liv… och det börjar om varje dag. Nu vill jag kunna vara hjälp och stöd för den person som vill göra en förändring.

Kom ihåg att ingen går helt ensam – men det kan verkligen kännas så.

Här är iallafall berättelsen om hur jag hamnade här, med start i min barndom och mina tonår.

Vill du nå mig, finns jag i andra änden av detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.

// Linda