…välgörande kryddor

Det finns många goda kryddor som är snälla mot kroppen, det är de jag vill fokusera på.

Närbild på fem kanelstänger mot en turkos bakgrund.Vad sägs om ingefära, vitlök, spiskummin, gurkmeja, kryddnejlika, saffran, oregano, persilja, timjan, basilika, dill, senapsfrön,  kanel, kardemumma, nypon, och ekologisk vanilj?
Eller varför inte Tamarisoja och misopasta, för att prova på något helt annat?

Med en sådan palett av färger blir det lättare att försöka hitta en variation på den mat som ibland kan kännas lite enformig, som att man har kört fast. Det är bara fantasin som sätter gränserna och kanske kommer du på en annan rolig och god kombination imorgon!

Dessutom kostar det på att äta av de kryddor som sliter på kroppen.

Till exempel svartpeppar påverkar hälsan eftersom de innehåller oxalsyra, som i förlängningen kan bilda njursten och tynga ner njurarnas funktion. Paprika heter “bell pepper” på engelska, och är en potatisväxt som påverkar nervsystemet, likväl som tomater. Alla former av populära krydd- och pulverblandningar riskerar att innehålla tillsatsen Glutamat/MSG,  som är en smakförstärkare med påverkan på nervsystemet.

Jag siktar på de snälla kryddorna som inte provocerar min kropp, det blir lugnare då.

Vill du lära dig mer om läkande kost genom en individuell kostrådgivning kan du nå mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.