Solanin

Solanin (eller ett liknande ämne) finns bland annat i potatis, tomat, chili, paprika, gojibär, physalis och aubergine.

Detta är en grupp växter som ingår i solanumgruppen, nattskatteväxter eller potatisväxter (de har olika benämningar) och vad de har gemensamt är ett ämne som påverkar nervsystemet.

Det som syns är den gröna färg som syns på potatisen när den legat framme i dagsljus, men solanin finns i dessa potatis- eller nattskatteväxter konstant.

Det är ett gift för kroppen som kan orsaka symtom som illamående, diarré, magkramp, feber, huvudvärk, svag puls och hastig andning.

I Sverige äter vi dessa livsmedel som om de vore stapelvaror i våra kök och det påverkar hälsan. Jag låter min kropp vila ifrån att äta något av det, sedan jag lärde mig att solanin påverkar nervsystemet och för att min tarm läckte redan. Jag ville inte belasta min kropp ytterligare.

Jag saknade både tomat, potatis och chili till en början, men idag kan jag inte välja det för smakens skull. Min hälsa är långt mycket viktigare.

Är du intresserad av läkande kost för just dig eller en individuell kostrådgivning, så når du mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.