Vila

I varje yogapass ingår en stunds vila. Och just vilan liggandes på rygg – i dödsstilla position – är en av yogans absolut viktigaste övningar. Det kanske inte är det första man gissar på, det kan kännas ovant att vara stilla när det så ofta och mycket handlar om att springa och stressa.

Jag brukar påpeka vikten av vilan och stillheten för mina yogande elever, kanske särskilt för att jag själv tidigare känt att jag ju inte “gör” någonting om jag… bara ligger. Stilla?

Men det har ju varit en tydlig signal och en indikator gällande det inre tempot i min egen kropp. Och ett stressat sinne det kan vara nog så svårt att hantera om man är van att identifiera sig med sina prestationer – det är det jag vill förmedla.

Vilan är utomordentligt viktig för hälsan, precis som sömnen.

Vi har så oerhört många aktiviteter och möten omkring oss som bokas in och planeras, vi nätverkar och surfar dygnet runt… men det är alltså i lugnet och vilan som yogans effekter har möjlighet att sjunka in och integreras i oss, när vi är lugna och mottagliga. När vi kan höra den inre rösten.

Det gäller att skapa tillfällen av vila i en värld av stress, att ta vara på stunderna av återhämtning. Stå så stadigt det går, om så bara för en kort stund.

Vill du lära sig att vila och yoga, kan du nå mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.