Fetma

Närbild på åtta stycken sockrade rosaröda geléhjärtan.Fetma är en obalans på frammarsch idag, vilket är beklagligt eftersom fetma är en grogrund för ännu djupare obalanser, som diabetes och hjärt- & kärlsjukdomar.

Varför fetma uppstår kan ha lika många anledningar som det finns personligheter, kom ihåg att var och en av oss har sitt unika öde och sin egen svagaste länk – vi är bara människor.

Det kan bero på känslomässiga orsaker, som att man äter i affekt, vill dämpa sina känslor och mår extra bra av att äta – för att det så tacksamt stimulerar hjärnans belöningssystem.

Eller att man är  matmissbrukare, beroende av socker och känner en djup abstinens av att försöka avstå. Vanan gör det lätt att falla tillbaka i gamla mönster och inte orka tänka på något annat. Än att äta.

Kanske är det hormonrelaterat, underfunktion i sködkörteln som styr ämnesomsättningen, i kroppen kan skapa obalans som fetma.

Eller – så är det flera faktorer, samtidigt.

Oavsett vilket, så ligger det en känsla i grunden som river och sliter i kroppen, en växande uppgivenhet medan ensamheten och tomheten tar allt större plats.

Vill du närma dig lugnande personlig yoga för att lyssna inåt, på dig själv?

Eller lära dig om läkande kost för dig, genom en individuell kostrådgivning?

Du når mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.