Min ursprungsfamilj

Genom arbetet med den här hemsidan och planeringen för mitt nya liv, har jag börjat se min egen ursprungsfamilj på ett helt nytt sätt. I ett nytt ljus.

Ett rött stenhjärta med svart text och orden "Omnia vincit amor" - kärleken övervinner allt.Mina två fantastiska föräldrar och min bästa bror.

Kanske är våra närmaste familjemedlemmar de som är lättast att vi tar för givet, det känns som att de alltid kommer att finnas där. Och bör ställa upp. Särskilt om man känner att de är delaktiga i att man har mått dåligt, av någon anledning.

Men när min yogiska resa påbörjades, fick jag lära mig ett helt nytt tankesätt för egen del. Eftersom man i yogan tror på reinkarnation (“återfödelse”) och karma (“att det jag ger ut till världen är det jag får tillbaka”), sägs det att varje själ väljer den tidpunkt, det land, den stad och den specifika familj man föds in i.

Det är nämligen meningen att där få de bästa tänkbara förutsättningarna för att lära sig den livsläxa man fått. Det finns ingen slump, allt är noga utvalt, uträknat och genomtänkt.

Men det betyder inte att det finns svar på alla frågor. Som varför vissa människor går bort alldeles för unga, varför småbarn förlorar sina föräldrar, varför det förekommer krig och svält på jorden eller varför vissa måste möta vissa öden värre än andra.

Yogiskt säger man att det är en själens överenskommelse och vad som behöver ske i detta liv för utvecklingens skull, jag tycker om den tanken.

Livet är inte “rättvist”, vi får tyvärr inte svar på alla frågor om varför och varje dag måste vi välja hur vi vill hantera omvärlden, alla yttre händelser och våra inre känslor. Annars är risken att bli bitter överhängande.

Jag valde tydligen två människor till mina föräldrar som jag inte alltid förstår mig på. Jag valde en bror som jag ofta förundras över. Vi är inte alltid lika och samspelta. Vi är inte alltid tålmodiga, överseende och glada.

Men jag hyser en ny form av djup kärlek till dem alla tre och både respekt och beundran för deras kompetens, kunskap och erfarenheter. Vi är fyra stycken egenföretagare;  entreprenörer med samma sorts humor, kreativitet och driv framåt. Vi fyra rymmer tillsammans så mycket intelligens, respektlöshet, nervositet, osäkerhet, tjurskallighet, allmänbildning, dumhet, omtänksamhet, skratt och bus i våra kroppar. Tack för att jag får dela det här livet med er.

Tack för allt ni gör för mig, allt ni hjälper mig med, så ofta som ni ställer upp och för att ni står ut med mina påhitt!

Min ursprungsfamilj, mitt ursprung. Genom mina fina föräldrar färgas jag av både far- och morföräldrar i flera generationer och genom min egen resa blir min historia så mycket mer värdefull för varje dag.

Tack, för att jag valde er tre! Jag älskar er och kommer alltid att göra det. <3

/ Er dotter och syster på den här resan