Får- & getost

Det finns laktos (mjölksocker) även i får- och getost, men eftersom vi inte äter det lika mycket och ofta som vi äter komjölksprodukter, blir det inte riktigt samma slitage på tarmarna av till exempel fetaost eller chevré.

Maträtt bestående av grönsaker och bönor, med smulad vit fårost över.Så jag äter fårost ibland.

Det gav åtminstone ett mindre utslag än getost på mitt intoleranstest, och ibland är det gott att “toppa” en grönsakswok eller sötsyrlig pumpasoppa med,
till exempel.

Jag håller mig dock lite på mattan iallafall, eftersom jag förstår att ost blir som “klister” i tarmarna och min tunntarm är väldig känslig. Dessutom skapar ost “fukt” i kroppen, enligt kinesisk medicin bland annat, och det som skapar fukt skapar kyla inifrån och är slembildande. Det är inte heller så lockande.

Vill du lära dig mer om läkande kost? Du når mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.