Konstruktiv / destruktiv

Vi kan faktiskt förändra mycket omkring oss med tankens kraft, det är ingen konstig inställning numera. Man attraherar främst det man sänder ut, därför är det en idé att vara närvarande i sina tankar – för annars drar jag definitivt till mig den där personen på tunnelbanan eller bussen som triggar nåt i mig som jag retar mig på, det slår väl aldrig fel?

Det fanns en tid när jag fick höra att det gick att gilla läget, att säga till sig själv framför spegeln att jag mådde fint – när jag verkligen inte gjorde det. För att man då ändrar sina tankar till det bättre och börjar må bra.

Jag håller fullständigt med om att man bör vända sina tankar, det kan man se på varenda uträknad elitidrottare som peppar sig själv till max och plötsligt gör en enorm prestation och möjligen slå rekord.

Men i det läget när allt var svart, då kändes det som en lögn att ställa sig och peppa mot spegeln – det funkade inte för mig, hur mycket jag än ville. “Inte nog med att jag mår skit, ska jag ljuga mig själv rätt upp i ansiktet också?”

Dock är jag för tanken att vända på destruktiva tankar till konstruktiva. Den mentala biten är oerhört stark när man fokuserar, det handlar bara om att vi måste hitta vårt eget sätt att göra det på.

Och det utan att vare sig skada någon annan eller göra våld på sig själv.

Idag har jag andra metoder för att peppa mig själv om det börjar bli lite väl kritiskt och destruktivt, men det måste få finnas lite genuin frustration också emellanåt. Så länge det inte skadar någon.

Jag använder mitt utrymme i yogan till att skapa lugna och konstruktiva tankar, faktiskt. Det är ett suveränt tillfälle att hitta andra vägar och ofta kommer det bara till mig… svar och lösningar på saker jag grubblat över ett tag. Vips, så är det så mycket tydligare, plötsligt.

Och när jag kan affirmerar jag goda tankar så mycket jag kan, det kändes bara ihåligt att tänka något som inte landade i mig, på riktigt.

Vill du närma dig lugnande personlig yoga för egen del, kan du nå mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.