Quorn

Quorn är ett proteinalternativ som framställts av svamp, Fusarium venenatum, som rent biologiskt är en – mögelsvamp.

Det är känt att svamp gör lymfan trögare, vilket är mindre bra då flödet i lymfsystemet är viktigt och det inte har en egen pump, utan får fart av musklernas kraft, för att jämföra med hjärtat för blodcirkulationen.

Det är en omfattande kemisk process att framställa detta protein; det torkas, tvättas, blandas med äggviteämnet albumin, köttaromer och sockerarten glykos, bland annat. Sedan formas proteinet till produkter med olika konsistens och struktur, som korv, filé, färs och bitar. Många av dem säljs även som djupfrysta, vilket faktiskt innebär minsta möjliga energi.

Personligen föredrar jag rena och fräscha råvaror, som man själv tillagar på ett bra sätt, med kärlek och snälla material i köket.

Är du intresserad av läkande kost för dig genom en individuell kostrådgivning, så når du mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.