Praktisk matlagning

…men hur lagar man den här maten? Och hirs, är inte det vad jag gett till min kanariefågel? Varför skulle bönor blötläggas nu igen – är det inte väldigt stökigt och komplicerat? Bör nötter blötläggas och sedan torkas i ugn?! Det där med fytinsyra – vad var det och hur påverkar det mig?!

Närbild på glutenfria gryner, korn och ris i glasburkar.Och hur skulle jag nånsin kunna få ihop det här i min egen vardag…?

Stopp nu en sekund. Först tar du ett långt, djupt andetag… så. Lugn och fin.

Jag om någon vet att det kan kännas som en stor livsstilsförändring när man börjar med att ta bort vissa livsmedel och införa andra, eftersom jag har gjort det själv. Men personligen kände jag att det var en stor fördel att lära av någon som redan gjort insatsen, att slippa börja om från början och uppfinna hjulet igen.

Om du och dina vänner eller din familj skulle vilja implementera en kostomläggning, kan vi träffas och laga mat tillsammans (rent praktiskt), samtidigt som vi grundligt går igenom vad det är vi gör – och varför.

Det är egentligen ett optimalt sätt och läge att lära sig mer handgripligen och/eller involvera resten av familjen i en ny, hälsosam kosthållning – eftersom helheten presenteras och det blir lättare att förstå varför visa livsmedel påverkar oss som de gör.

Investeringen för er, baseras på min timdebitering (630 kr), sedan lämnar jag offert utifrån lokal, diverse inköp och övriga praktiska detaljer inför mötet (blötläggning och annan planering).

Syftet är att hålla en kurs, efter vilken ni ska kunna tänka, planera och agera säkare gällande en ny kosthållning. Jag rekommenderar en kurs på
3 timmar, där ni får information och konkreta råd om hur ni ska hantera vardagen framöver.

Om det låter intressant, når du mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.