Utmattning / utbrändhet

Det är oerhört många i vårt samhälle idag som känner sig utmattade.

En suddig bild på gula löv på marken, som symboliserar stress och aktivitet.Tempot vi lever i gör det svårt att hitta och bibehålla en balans i livet, utan att försaka det ena eller andra som vi mår bra av.
Kanske är det sömnen som får stryka på foten, kanske egentiden i småbarnslivet, kanske är det en hobby du bör avstå ifrån för att den kostar för mycket pengar eller tar upp för mycket tid?

Stressen gör oss nedbrutna, känslan av att inte vara där jag vill vara. Känslan av att så ofta springa runt och släcka bränder – när ska jag hinna leva?

Utmattningen kommer i slutänden av att bland annat binjurarna är så hårt belastade efter att ha pumpat ut stresshormonet kortisol under en lång period, att vi praktiskt taget går på ångorna. För livet stannar ju inte upp runt omkring oss, vi måste fortsätta för att andra litar på att vi ska orka igen… åtminstone känns det så. När blir det lugnt?

Det är naturligtvis flera organ som spelar in, men både  inom yogans värld och den kinesiska medicinen sägs att binjurarna och njurarna är kopplade till livsenergin, så när binjurarna är tomma på kraft, känner vi oss – utmattade.

Så vad gör man då? Vad behöver du?

Vad fyller på ditt förråd av ork och energi, det lager som det stulits av så länge?

För att stärka kroppen är det viktigt att hitta ett sätt att dämpa stressen och bygga upp alla celler med näringsrik kost – men väldigt ofta handlar det om något så grundläggande som vila. Det är ett viktigt jobb från grunden, som kan hjälpa dig tillbaka till en mer balanserad vardag.

Är du intresserad av att lära dig mer om dig själv i en enskild session, för att bli rekommenderad personlig yoga?

Eller att se över ditt näringsintag i en individuell kostrådgivning?

Du når mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.