Steven Acuff

Steven Acuff föddes 1945 i Idaho, USA. Efter diplomering vid Willamette University i Oregon, erhöll han ett utlandsstipendium från amerikanska staten och studerade vid universitetet i Bonn, Tyskland.

1970 fann han den makrobiotiska kosten och upplevde att han fick en helt annan energi. Efter en traumatisk tid i Vietnam kände han sig bättre vid hemkomsten, med hjälp av den balanserande kosten. Så han började med sin omställning till hälsokost. Han började föreläsa och hålla kostrådgivningar 1979.

Steven har levt och bott i Sverige i över 20 år och i Tyskland i 6 år, han pratar både svenska och tyska flytande.

Mellan 1987 och 1998 drev han tillsammans med några andra en kursgård, först i Västergötland och sedan i Blekinge.

1988-1993 jobbade han som kostvägledare på Habichtswaldkliniken i Kassel, där de hade en stor onkologisk avdelning där han 1998 införde ett projekt med hälsosammare kost till patienterna, ett projekt som fortsätter än idag.

Idag reser han runt i världen för att hålla föredrag och kostkonsultationer, samt deltar i tv- och radioprogram om kostens betydelse – ofta i Asien, Australien, Nya Zeeland, USA och Kanada.

* * * * *

När min mamma 2007-2008 bokade in ett möte, så att jag fick träffa Steven för en kostkonsultation första gången, var jag ju ganska slutkörd.

Hon har hela tiden gått före mig, så hon hade deltagit i hans kurser och insåg plötsligt att han kanske kunde hjälpa mig. Det tackar jag min lyckliga stjärna för, eftersom jag inte visste var jag skulle ta vägen – men jag mådde ju inte bra.

Det räckte egentligen med att han såg på mig, så sade han vad som var galet – men när han använde sina diagnosticeringsmetoder blev det väl än värre. På min tunga kunde han se tydlig B-vitaminbrist, mina händer var varma och fuktiga vilket indikerade mycket socker i min kropp, jag läckte energi (värme) på grund av att jag åt ganska mycket mörk choklad, jag var blå under ögonen och in mot näsroten, vilket var en indikation på mina uttröttade binjurar… listan kunde göras lång. Och jag var så trött!

Men efter mötet kände jag mig taggad. Jag hade fått ny energi och var väldigt motiverad att göra en förändring. Så jag hårdpluggade hur jag skulle blötlägga och tillaga maten som han hade sagt, för bästa tänkbara upptag av mineraler.

Idag, flera år senare, har jag genom åren varit på ett tiotal av Stevens föreläsningar och kurser, inom både kosten och kropps- och ansiktsdiagnostik. Jag har deltagit en praktisk matlagningskurs och har ställt otaliga frågor till honom både öga mot öga och i mejl – jag ville lära mig så mycket som möjligt själv, för att kunna lära ut det vidare!

För jag hade aldrig hört talas om liknande kunskap innan dess och både förstod och hörde att erfarenheten han satt på var och är en guldgruva.

Ju mer tiden gick från den första konsultationen och jag började känna att det jag åt (eller inte åt) gjorde skillnad – om än väldigt långsamt – desto mer blev det en seriös uppgift för mig att förstå hur han tänkte, menade och uttryckte sig.

När jag greppat en hel del av det han sagt, formade jag det till mitt eget sätt och vävde dessutom in Medicinsk Yoga i sammanhanget. Kombinationen av dem båda har ju hjälpt mig att må bättre och jag är övertygad om att den kan hjälpa fler som är/varit i min situation eller liknande.

Men jag vet att jag kommer att gå på fler kurser och föreläsningar för honom. Han är som en oändlig kunskapsbank, så det dyker upp någon ny information varje tillfälle han öppnar munnen. Så är det bara.

Är du intresserad av att lära dig mer om läkande kost genom en individuell kostrådgivning eller personlig yoga, så når du mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.