Jag undviker att äta/dricka…

Stora, mörka trädgrenar mot en klarblå himmel.Här presenterar jag kort de matvaror och livsmedel som jag undviker att äta och dricka – samt varför.

Det här är vad jag valde att lära mig eftersom jag blev så sjuk, och jag har sökt både högt och lågt efter svar – det är alltså inget jag har hittat på, för att jag inte tycker att någonting är gott.

* Läs här om vetegluten (korn, råg, havre).

* Läs här om komjölksprodukter.

* Läs här om socker.

* Lär här om härdat transfett.

* Läs här om instabila fetter.

* Läs här om alkohol.

* Läs här om fläskkött.

* Läs här om kaffe, svart & grönt te.

* Läs här om tomat, potatis, paprika, peppar

* Läs här om sojabönan.

* Läs här om choklad & kakao.

* Läs här om lakrits.

* Läs här om starka allergener.

* Läs här om övrigt jag (oftast) avstår ifrån.

(…och läs här om det jag väljer att äta/dricka.)

Det händer naturligtvis att jag äter även det jag avstår ifrån, för att jag blir bjuden och inte vill tacka nej eller för att jag är obalanserad och sugen, men det finns mycket jag inte kan äta längre som jag avstår helt ifrån, till exempel vetegluten, komjölk, socker och fläskkött.

Det här är en resa för mig också.

Här är de samlade länkar som finns på sida 8 i 1.Grunderna i läkande kostMin nya mat, ifall du vill läsa mer om dem:

Gluten – Studie om kopplingen mellan gluten och ADHD: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17085630
Dr Mercola om gluten, “Why is wheat gluten disorder on the rise”: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/07/23/why-is-wheat-gluten-disorder-on-the-rise.aspx
Kasein – Dr Mercola om varför vi reagerar på mjölkproteinet kasein: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/07/09/the-devil-in-the-milk.aspx
Transfetter – Sally Fallon om framställningen av rapsolja:
http://www.westonaprice.org/know-your-fats/the-great-con-ola

Socker – SVTs “Korrespondenterna” om världens sockersug (se gärna avsnittet!): http://www.svt.se/korrespondenterna/varldens-sotsug
Koffein – Om att koffein/tein (i kaffe/te) är en psykoaktivt centralstimulerande “drog”: http://sv.wikipedia.org/wiki/Koffein
Solanum/Solanin – Om att solanin är “väldigt giftigt för både människor och djur”: http://sv.wikipedia.org/wiki/Solanin
Sojabönan – Dr Mercolas syn om sojabönan: “Soy can damage your health”:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/18/soy-can-damage-your-health.aspx

Fläsk – Dr Mercola om fläskkött:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/12/eating-pork.aspx
Choklad – Om att teobromin i choklad har inverkan på nervsystemet (och belastar levern):
http://sv.wikipedia.org/wiki/Teobromin
Lakrits – Om att Glycyrrhizin i lakrits kan påverka blodtrycket:
http://www.herbs2000.com/herbs/herbs_licorice.htm
Oxalsyra – Om att det kan binda till fritt kalcium och bilda njursten: http://sv.wikipedia.org/wiki/Oxalsyra
Rå kål – Om att goitrogener i rå kål kan hämma sköldkörtelns funktion: http://en.wikipedia.org/wiki/Goitrogen

Vill du lära dig mer om läkande kost för dig genom en individuell kostrådgivning, så kan du nå mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen!